NordenBladet — Soomlased tellivad üha vilkamalt rõivaid ja jalatseid välismaa veebikaubamajadest, näiteks AliExpressist, kuna see aitab säästa raha. See häirib Soome kohalikke rõivatootjaid ja kaupmehi, aga teisest küljest kurdavad soomlased, et neil pole raha, et toetada kodumaist tööd ja tootmist, vahendab Taloussanomat.

Soomlased ostsid möödunud aastal veebikaubamajadest kokku 4,9 miljardit euro eest. Sellest 54 protsenti oli Soome kaubamajade osa. Aasta varem oli Soome osakaal 59 protsenti. Tavaline on see, et kaupa proovitakse tavalises poes ja siis ost tehakse veebipoest, kuna seal on hinnad madalamad. Paljud inimesed kurdavad, et Soome poodides on asjad liiga kallid. Lisaks on Soomes valik väike ja pole saada paljusid numbreid.

Üks inimene kommenteeris, et Soome on kallis maa ja asjad on väga kallid. Tal pole niipalju raha, et toetada kodumaist tööd ja tootmist.

Inimestele meeldib veebipoes käimise lihtsus, näiteks poel seal vaja muretseda parkimise pärast. Tavalisi poode pole igal pool, aga veebipoodi pääseb ligi igalt poolt, ka väiksematest kohtadest.

 

Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT