NordenBladet — Helsingi külje alla Espoo Keilaniemisse kerkib 158-meetrine hoone, mis on peaaegu sama kõrge kui Näsinneula vaatetorn Tamperes. Tegemist on Soome kõrgeima büroohoonega, kuhu tuleb ka hotell. Võrdluseks: Tampere Näsinneula on vaid 10 meetrit kõrgem. Tallinna teletorni vaateplatvormi kõrgus on 170 meetrit. Espoo kõrghoone peamiseks rentnikuks saab pärast selle valmimist 2022. aastal liftifirma Kone, vahendab Helsingin Sanomat.

Hoone alumistele korrustele on planeeritud kongressi-, restorani- ja kohvikuruumid, mis jäävad Keilalahti ranna äärde. Hüppemäge meenutava hoone on projekteerinud arhitektuuribüroo Sarc.

Fortumi endise büroohoone ümber osaliselt vee peale ehitatakse lisaks veel ligi 100 000 ruutmeetri jagu büroo-, hotelli, äri- ja korteripindu.

Planeeringuga tegelevad ehitusfirma YIT ja kinnisvara arendusfirma HGR Property Partners. Eesmärk on parandada liikumisvõimalusi metroojaama ja mereranna vahepeal.

Fortumi vana büroohoone on praegu remondis. Selle peamiseks rentnikuks saab ehitustööde lõppu 2020. aastal finantsjuhtimise teenuseid pakkuv ettevõte Accountor.

 

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT