NordenBladet — Helsingi lapsevanemad mõisteti süüdi vabaduse võtmises. Nad olid toonud 2016. aasta suvel 10- ja 8-aastased poisid enda juurde koju, et välja selgitada, miks nende oma laps nuttis. Kohus mõistis selle eest lapsevanematele trahvi, kuna poisid tundsid, et nad on vangistatud ja ei pääse välja, vahendab Helsingin Sanomat.

Süüdi mõistetud naine rääkis, et kuulis oma last korteriukse taga nutmas ja ukse taga olid 10- ja 8-aastased poisid. Ta võttis ühel poisil käest kinni ja tõi tuppa, et välja selgitada, mis juhtus. Mees võttis samal ajal teisel poisil käest kinni. Poisid tulid tuppa sisse.

Kuigi poisid olid toas sees lühikest aega, hakkasid nad nutma, kuna kartsid, et ei pääse enam välja. Kui poisid pistsid jooksu, jooksis mees neile järgi ja vedas ühte poissi tunnistaja väitel trepikojas kätt või riideid pidi enda järel.

Kohus leidis, et laste liikumisvabadus oli piiratud, mistõttu vaadeldi juhtumit kui vabaduse võtmist. Samas arvestas kohus sellega, et vabaduse võtmine kestis lühikest aega. Kuivõrd aga tegemist oli väikeste lastega, mõistis kohus naisele ja mehele karistuseks trahvi vastavalt 8 ja 12 päevamäära ulatuses.

Soomes sõltub trahvi päevamäär inimese sissetulekust.

 

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT