NordenBladet — Rootsis sattus kriitikatule alla infovoldik, mis on suunatud lapsega abielus olevatele migrantidele. Vastuseisu tekitas voldiku ametlik toon, mis käsitles abielu lapsega nagu see oleks mingi tavaline asi nagu õppetoetus või vaktsineerimine.

Voldik pealkirjaga „Teave sulle, kes sa oled abielus lapsega” on suunatud nendele sisserändajatele, kes ei pruugi teada, et Rootsis on keelatud seksuaalne läbikäimine alla 15-aastaste noortega.

Kohe voldiku alguses oli kirjas, et Rootsis on keelatud abielud alla 18-aastastega. Välja on toodud ka põhjus, miks see nii on: noortelt oodatakse, et nad käiksid koolis, tegeleksid oma huvialadega ja väldiksid rasestumist teismeeas.

„Kuivõrd alla 15-aastastel lastel on absoluutne kaitse seksuaalse läbikäimise eest, pole mõeldav, et elate koos, kui partner on alla 15-aastane. See on nii isegi siis, kui teil on juba ühised lapsed.”

Rootsi opositsioonipoliitikud imestavad, et voldikus pole toodud märget nende isikute vangipaneku kohta, kes on abielus alla 15-aastasega.

Kriitika tõttu korjas Rootsi sotsiaalasutus Socialstyrelsen neljapäeval voldiku käibelt ära.

Nüüd on tekkinud juba vastuseisule vastuseis, kuna paljud inimesed ei saa aru, miks ei võiks sisserännanutele Rootsi tavasid ausalt selgitada.

Tobias Billström on Twitter

För glättigt och för svensk-byråkratiskt. Som om det vore CSN eller vaccination. Det är något som skaver. Och var är ordet fängelse? https://t.co/hNqO7IEUHt #svpol

 

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT