NordenBladet — Mähkmevahetus ei pruugi pereloomise juures olla just kõige meeldivam tegevus, ent siiski on see üks vajalik osa. Veebileht Motherly annab mõned nõuanded, kuidas see tegevus võimalikut meeldivalt kulgeks.

1. Mähkmevahetus tugevdab kiindumussuhet
Asend, kus beebi pannakse selili ja vanem tema kohale kummardub, on ideaalne hetk üksteisega silmsidet luua ja suhelda. Ja mis veel parem, see sama olukord kordub ööpäevas mitu korda. Ära siis keskendu nii väga mähkmevahetusele, vaid pööra tähelepanu hoopis beebiga suhtlemisele.

2. Sa õpid beebi kohta midagi uut
Mähkmevahetuse hulka kuuluvad puudutused ja peened liigutused – see on imeline hetk õppida beebi kohta kõiki detaile – kuidas ta liigub, kas kardab kõdi, millest tekib kananahk. Samal ajal, kui puudutad beebit, õpid teda tundma ning märkad toimuvaid muutuseid.

3. See loob usaldussuhet
Mähkmevahetus aitab kaasa beebi elurütmi tekkele, mis paneb teda tundma, et maailm on turvaline paik. Mähkmevahetus on beebi jaoks rutiinne tegevus ja ta teab lõpuks, et see käib alati ühtemoodi. Hellad puudutused tekitavad talle hoitud tunde.

4. See annab võimaluse lõbutseda
Mähkmevahetus võib üsna lõbus olla. See annab võimaluse väike viisijupp laulda, huultega kõhu peale puristada, võimelda ja kõdi teha. Võid enda näo puhta mähkme taha ära peita ja sedasi peitust mängida. Kui muudad mähkmevahetuse lõbusaks, püsib ka beebi paremini paigal ning kogu see protsess ei ole nii üksluine.

https://www.youtube.com/watch?v=NdPpEhbkGPQ

Avafoto: Väljavõte Youtube´i videost @ Funny Baby and Dad