NordenBladet — Täiusliku ema päevarutiinile tuginedes, selgus, et kui emale makstaks kodutööde tegemise eest palka, oleks see summa aastas ikka üüratu, vahendab Daily Mail.

Uuringus selgus, et kui arvestada kodutööde tüüpi ja kulunud aega, võiksid emad tehtud töö eest teenida umbes 240 000 eurot kuus. Uuringu kohaselt kestab keskmise naise päev 16 tundi ning selle aja sees ollakse muuhulgas peakokk, autojuht, konsultant ja personaalne poekauba ostja.

Uuringu käigus pandi täpselt kirja, mitu tundi ühe või teise tegevuse jaoks kulub ning arvestati kui palju üks ametiesindaja selle eest palka umbes saab. Kolmandik palgast koosneks tavapalgast ja õhtute ning nädalalõppude eest tuleks lisatasu. Ülemaailmse ettevõte Interflora koostatud uuringus osales tuhat inimest.

Küsitluse kohaselt usub 60% naistest, et lapsed on tunduvalt nõudlikumad, kui ülemused töö juures. 80% naistest pidasid emaks olemise juures kõige raskemaks emotsionaalseid nõudmisi, kui jällegi 69% naistest arvas, et ka füüsiline koormus on raske. 56% naistest arvas, et ema roll on kõige tänuväärsem töö, mis iial olema saab.

Avafoto: NordenBladet