NordenBladet — Lapimaad on tabanud viimastel aastatel enneolematu turismibuum, aga sel on oma kurb tagajärg: inimestest on suur puudus. Nüüd tuleb hakata töötajaid mujalt sisse meelitama. Eriti suur puudus on Lapimaal kokkadest, vabu kohti on kümneid ja inimesi otsitakse juba pikemat aega töötukassa kaudu. Eriti suur töötajate puudus on kevad-talvisel hooajal, aga töötajaid on vaja ka muul ajal, vahendab Iltalehti.

Turismibuumi tõttu on Lapimaal jäänud töötuid vähemaks ja töötus on kukkunud 2011. aasta tasemele. Vaja on eelkõige teenindavat personali nagu köögitöölised, kokad, ettekandjad, koristajad.

Lapimaal on palgad võrreldes varasemaga kerkinud ja tulevikus on vaja personalitöötajaid, digimarketingi spetsialiste ja teavitajaid. Neid inimesi Lapimaal pole ja nad tuleb mujalt Soomest või välismaalt kohale meelitada.

Rovaniemisse on tööjõudu juba aastaid värvatud välismaalt. Näiteks on kohapeale elama ja tööle jäänud paljud hiinlased, samuti venelased ja britid.

Lähiajal on Lapimaale planeeritud väga suured turismiala investeeringud, mis toob töökohti juurde. Puudust tuntakse korteritest, kuhu töötajaid majutada.

 

 

Avafoto: NordenBladet
Allikas: Eestinen.fi

Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT