NordenBladet – Olen elu aeg püüdnud endale sisendada, et vaesed inimesed on ausad, tublid ja head aga tõde on see, et nad on kibestunud, kadedad ja õelad. Mu vanemad on mind terve elu selles vaimus kasvatanud, et vaene inimene on hea ja aus. Kas ikka on? Vaeses inimeses pole minu meelest midagi mida imetleda. Ning vaese inimese all ei pea ma silmas mitte sugugi vaid inimest, kellel on vähe raha, vaid neid, kes ei suuda enam unistada ja on kaotanud eneseusu.

Vaene inimene teeb kõik, et ka teised tema ümber hääbuksid, oma unistustest loobuksid ning alla annaksid. Vaene inimene hädaldab ning süüdistab kõiki, vaesele inimesele ei meeldi kunagi midagi. Vaene inimene on alati vingus ja otsib süüdlasi oma persse kukkunud elus (Excusez-moi!). Vaene inimene vihkab tööd ja aus on ta vaid muinasjuttudes. Vaene inimene on luuser, kes tahab oma halba tuju levitada nagu katku. Ta on kibestunud ja ta ei mäeleta mitte midagi head – ainult halba.

Kade vaene inimene ongi vaene, sest ta on loll ja kade. Kadedus teeb lolliks ja lollus kadedaks. Tark inimene näeb kaugemale ja teeb koostööd, ei ahnitse kõike endale vaid jagab. Samuti olen märganud, et rikas inimene on palju töökam ja hoolivam kui vaene inimene. Vaene hädaldab sellel ajal kui rikas asju lahendab. Rikas näeb elu positiivselt, rikas on loov, rikas on lahke. Rikas hoiab kokku, sellel ajal kui vaene praalib. Teistpidi vaadatuna, rikas ongi lahke ja õnnelik, sest tal on kõik hästi. Aga kes selles süüdi on? Kas rikas on süüdi, et tal on elu tore ja enamasti kõik hästi?

Miks ma praegu sellest kirjutan? Sest nii kurb kui see ka pole, olen oma usus toredatesse lihtinimestesse korduvalt pettuma pidanud. Kindlasti ei soovi ma üldistada, ent kurb on see, et Jaan Tätte näidendi “Meeletu” põhjal valminud film on ikka 100% elust enesest. Ma ei mõista ainult, miks seda zanrit komöödia all reklaamitakse?! Minu meelest on see masendav: Vaesed inimesed püüavad liugu lasta rikkamate najal, ning niipea kui nad otsest kasu ei saa keeravad selja. Pole neil eesmärke, prioriteete ega moraali. Veel vähem unistusi.. Vihake mind kui tahate! Mina leian, et maailm on täiesti p****s. Inimeste väärtushinnangud on võltsid ja valed, enam ei tea keda uskuda, keda mitte. Kõik tahavad vaid raha, kellelegi ei ole mitte midagi püha..

Mina tahan vaid rahu ja vaikust…
ja oma kassi silitada…
olen hetkel inimestes nii faking pettunud.

Punkt.

Avafoto: pildike minu unistuste Eestist – lihtne aga mitte vaene (eriti mitte südames) (NordenBladet)