NordenBladet  — Hoolimata sellest, et köögis leiduvaid nõusid (või toiduaineid) kasutatakse igapäevaselt, tasub neid hoiustada õigesti, et eluiga pikendada, vahendab Apartment Theraphy ja siivous info.

Noad
Nuge ei tasu hoida ühes hunnikus sahtlis, sest terad muutuvad teineteisega kokkupuutudes nüriks ja kahjustunuks. Lisaks võid sa õiget nuga otsides kogemata sõrme lõigata. Nuge tasub hoiustada näiteks magneti küljes seina peal või sellises hoidikus, kus terad ei puutu omavahel kokku.

Vürtsid
Kas ka sina oled üks neist, kes hoiustab maitseaineid pliidi kõrval? Maitseained ei sobi soojust tekitavate seadmete kõrvale. Maitseained on sobilik panna klaaspurki, sest klaas hoiab ära temperatuuri kõikumise ja niiskuse. Purgid aseta päikevalguse eest varju – jahe ja pime kapp on hea paik.

Veiniklaasid
Veiniklaase tasub hoiustada püstiasendis, sest klaasisuu on kõige nõrgem osa. Kui pelgad tolmu, aseta klaasid pealegi tagurpidi, aga kui kasutad klaase siiski tihti, pole vaja tolmu pärast muretseda.

Malmist köögitarbed
Malmpoti sees ei tohi toitu säilitada, sest see kipub kergesti roostetama. Samal põhjusel ei saa malmnõu jääda peale pesu märjaks – kuivata see kohe majapidamispaberiga kuivaks ja aseta seejärel kappi hoiule. Kuigi malmnõud säilivad väga hästi, ei tohiks neid hoida hunnikus koos teiste köögiriistadega. Soovitatav on paberileht vahele panna.

Avafoto on illustreeriv. NordenBladet