NordenBladet — Tänapäeval pestakse kanga omaduste tõttu rõivaid madalal temperatuuril ning keskkonnasõbralikumate pesuvahenditega kui vanasti. Need kaks kokkulangevust võivad olla põhjuseks, miks pesumasin ebameeldivalt lõhnama hakkab, vahendab Martat.fi.

Lisaks mikroobide paljunemisele võivad pesumasina ebameeldivad lõhnad olla tingitud ka asjaolust, et masina uks pannakse kohe kinni ning sisemised osad ei saa kuivada. Lõhnade tekkimise vältimiseks on soovitatav jätta pesumasina uks ja pesuvahendi dosaatori pesa avatuks, et masina sisest niiskust vähendada. Samuti tasub pesu pesta vahel kõrgema temperatuuriga.

Pesumasinat soovitatakse korralikult puhastada vähemalt kord aastas ning see pole üldse keeruline. Masin tuleb eelpuhastusprogrammi ja tavalise pesuvahendiga panna 90 kraadi juures pesema. Kui pesumasin lõhnab kohe väga ebameeldivalt, proovi pesemiseks hankida sidrunhapet. 100g sidrunhapet puhastusvahendi dosaatorisse ja masin 90 kraadiga käima. Et kõik sidrunhappe jäägid täielikult eemalduksid, pese masin veelkord 40-60 kraadise programmiga läbi. Aeg-ajalt tasub puhastada ka äravoolu filtrit, kuhu kipub ebemeid, karvu ja muud sellist kogunema.

Õppevideo, kus kasutatakse masina puhastamiseks soodat.

Avafoto: NordenBladet