NordenBladet – Jäädes lapseootele ootab sind ka vestlus ülemuse- ning töökaaslastega, et arutada edasist koostööd ning planeerida dekreeti. Olenemata sellest, kas sa oled esimene, kes antud kollektiivis lapse saab, või juba kümnes, antud uudise teatamine võib olla päris korralik katsumus. Sinu esimene vestlus ülemusega sinu rasedusest ja emaduspuhkusest on oluline võimalus luua toon, kuidas lapsevanemaks saamine avaldab mõju sinu karjäärile.

Väldi järgnevaid vigu, et antud vestlus läheks sinu jaoks võimalikult edukalt.

1. Ära kunagi vabanda, et oled lapseootel ja ära anna sellele sellist alatooni nagu see oleks teistele ebamugav. Tihti arvatakse, et lapseootus muudab naisi vähem produktiivseks ja fokusseerituks. Tegelikkuses on asi aga vastupidi. On leitud, et vähemalt kahe lapse vanemad on produktiivsemad kui ühe ja emad üleüldiselt on produktiivsemad, kui naised, kellel pole üldse lapsi.

2. Ära oota uudise teatamisega liiga kaua! Uudise teatamisega venitamine võib lõppeda kõigi jaoks ebamugavalt. Parem teata oma ülemusele enne, kui su kõht on juba korvpalli suurune.

3. Teata oma ülemust privaatselt. Ära teata uudisest tavapärase vestluse käigus, kus kogu kollektiiv osaleb või töö üritusel, kus pead põhjendama, miks sa alkoholi ei tarbi.

4. Kui sa tahad, et su ülemus sind austaks, pead sa ka ise sama tegema. Ta peab olema esimene, kes uudisest töö juures teada saab, et teha plaane sinu lapsehoolduspuhkuseks. Kindlasti tahad sa rääkida suurest uudisest oma töökaaslastele, kellega hästi läbi saada, aga oota sellega seni, kuni ülemus on teadlik. Sellised uudised levivad ootamatult kiiresti.


Avafoto: NordenBladet
Allikas: ajakiri Pere & Kodu