NordenBladet – See nimekiri ei sisalda mitte ainult kümmet lõppeva aasta kõige populaarsemat lapse nime, vaid annab infot ka nende päritolu ja tähenduse kohta, edastab Boredarticles.com. Pidage meeles, et sageli on inimese nimi see, mis tema kohta informatsiooni jagab ja esmamulje kujundab.

1) Emma
Nimekirja esimene on Emma. See klassikaline nimi on ladina päritolu ja olnud kogu maailmas kasutuses juba palju sajandeid. Emma tähendab “tervik” või “universaalne” ehk “üldkehtiv”.

2) Liam
Järgmine nimi on Liam. Iiri versioon vanast germaani nimest. Tegelikult tuletis nimest William, mis lahti kirjutatuna tähendab wil (iha) ja helm (kiiver). Kokku panduna tähendab William tugeva tahtejõuga sõjameest.

3) Noah
Kolmas nimi on samuti poisslapse nimi – väga pikkade traditsioonidega Noah. Noah on heebrea nimi ja esineb Piiblis. Seda võib tõlkida kui “trööst” või “puhkus”.

4) Olivia
Neljanda nimega jõuame taas tüdrukuteni. Olivia on väga populaarne nimi, mis tuleneb ladina keelest ja on suguluses sõnaga “oliiv”.

5) Ava
Aval on paar erinevat päritoluliini. Ladina keeles tähendab see “lindu”. Heebrea versioon samast nimest, Eva või Chava, tähendab “elu”.

6) Isabella
Isabella võib küll tunduda Itaaliast või Hispaaniast pärineva nimena, kuid tegelikult on ka see nimi pärit Piiblist. Heebrea keeles tähendab Elisheva “Jumal on täiuslik” või “Jumal on mu tõotus”. Isabella variatsioon on nimi Bella, mis tähendab “ilus”.

7) Sophia
Sophia on klassikaline tüdrukunimi, mis arvatakse pärinevat Hispaaniast, kuid tegelikult on Kreeka päritolu. Sophia tähendab kreeka keeles “tarkus”. Seda nime kirjutatakse variatsioonina ka Sofia.

8) Elijah
Poisinimi Elijah pärineb samuti heebrea keelest. See tähendab “mu Jumal on Jahve”. Selle nime variandid on Eli või Elisha.

9) Logan
Poisslapse nimi Logan seostub paljudel šotlaste perekonnanimega. Selle juured peituvad keldikeelses sõnas “lagan”. Tänane populaarne eesnimi tähendab “väike nõgu” või “väike nõgusake”.

10) Mia
Kümnes nimi on taas tüdrukunimi, Mia. See lihtne, kuid ilus nimi pärineb samuti ladina keelest ja sellele omistatakse mitmeid tähendusi. Mia võib tähendada “lapseks soovitud” või “minu”. Kahjuks tähendab see ühtlasi ka “mõrudust”.

Avafoto: NordenBladet
Allikas: Elu24