NordenBladet – Tegime NordenBladetile ja OHMYGOSSIP-lehtedele suure uuringu ja analüüsi ning mitmed näitajad on minu jaoks üsna üllatavad. Näiteks see, et meelelahutussaidist on aastate jooksul kujunenud premium reisisait, kust kõige enam otsitakse reisiblogisid ja reisiinfot. Minust on märkamatult saanud “professional luxury travel blogger” e. professionaalne luksusreiside kajastaja. Tõsi ta on, skandinaavlased reisivad palju ning nende rahakott võimaldab elu nautida. Värskete uuringute kohaselt on soomlased, rootslased ja ka eestlased suured reisijad ning aina enam külastatakse just kalleid sihtkohti ning luksuslikke hotelle-kuurorte. Üllatusene tuli mulle ka meie lugejate vanus – mis on kõrgem kui ma ise arvasin. Meie keskmine lugeja on 45+ aastane jõukas naine.

Olen teinud aastaid koostööd arvukate turismiministeeriumite, turismibüroode, reisifirmade, laeva- ja lennufirmade, hotellide ning restoranidega. Eelmisel nädalal avati Helsingist uus otselennuliin (Helsingi-Marrakech) ning NordenBladet´i toimetus sai eksklusiivse kutse sellega esimesena reisida. Selliseid kutseid pressireisidele, hotellidesse, lendudele tuleb meile väga palju, kahjuks tuleb selekteerida, mida kajastada tahame ja jõuame. NordenBladet´i sihtgrupiks on rikkad skandinaavlased ning nende eelistused, see oli meil juba ajalehe loomisel plaanis, ent see, et sithgrupp täpselt ka meie ootustele järgi tuli, selles osas me nii positiivselt häälestatud polnud. Arvasin ise nö kõhutunde järgi, et meie põhilugeja on pea 15-aastat noorem. Olles kahe lapse ema ning juhtides Skandinaavia üht mõjukamat mitmekeelset meediagruppi, tunnen tihti ka ise, et kui või võtan puhkuse, siis peab see olema parim võimalikest. Lihtsalt pole aega, et kuskil nö “pool-mõtetult” aega sirgeks lüüa. Aeg on raha, vaba aeg on luksus – seega kvaliteetaega püüavad kõik inimesed kasutada võimalikult hästi.

Jõukad inimesed soovivad sujuvalt organiseeritud reise, kvaliteetset ja head teenindust sihtkohas ning personaalsust. Eriti just viimast – sa pead tundma, et oled oodatud, et oled tähtis. Pead tundma, et sind poputatakse. Olenemata sellest kas minnakse puhkusreisile või komandeeringusse, soovitakse kvaliteetset toitu ning hubast, puhast ja avarat hotellituba, SPA-d ja basseinid toovad lisapunkte ning teeninduses ei tehta mingeid järeleandmisi. Kui koht on hinda väärt, siis makstakse hea meelega kõrget hinda. Minu poole pöördutakse aina sagedamini küsimustega: “Mida sa soovitad?”; “Kas sinna läheksid ka oma raha eest?”; “Mida arvad teenindusest?” jne. Olen ülimalt meelitatud ja tänulik, et minu arvamus sellist kaalu omab. Teistpidi on see väga suur vastutus – kui varem postitasin Twitterisse, Facebooki, mida tuul ja tuju tõi, siis nüüd mõtlen väga läbi, mida panna ja mida mitte. Kuigi pean ütlema, et olen väga emotsionaalne ning armastan siiani vahel ka selliseid üllatus-postitusi teha, ning tihti hiljem mõtlen, et kas oli ikka tarvis. Aga eks mu lugeja juba tunneb mind ning tõenäoliselt need lugejad, kes on minuga juba alates 2008 aastast, need teavad mind vaat et paremini kui ma ise ja kohati ka ootavad selliseid ootamatusi ja avameelseid postitusi!

Mul on väike uudis ka! No tegelikult on see mega suur uudis!!! Hakkan nüüdsest läbi mitme turismiministeeriumi ja turismibüroo ka ise ajakirjanikele ja blogijatele pressireise korraldama. Nii et reisihuvilised, see on teie võimalus! Kui teie kirg on reisimine ja maailma avastamine, siis andke mulle sellest teada! Eelistan tasuta luksusreisidele saata eelisjärjekorras loomulikult blogijaid/ajakirjanikke, kes NordenBladet´i ja OHMYGOSSIP´i ridades kirjutavad, ent hea meelega kui kohti üle jääb avan uksi ka uutele “oma-rida-ajavatele” reisisõpradele. Uute ja huvitavate reisielamusteni!

Kui tunned, et armastad reisimist ning tahad oma (reisi)blogi tuua NordenBladet´i ja OHMYGOSSIP-lehtede alla, siis palun anna mulle sellest teada aadressil: info@nordenbladet.com


Avafotol: 2x Viiuldaja, Luxury travel blogger ja OHMYGOSSIPteen juht Estella Elisheva (NordenBladet/ Helena-Reet Ennet)