NordenBladet — Kuigi tüdrukute ümberlõikamine on Soomes kuritegu, samuti tüdrukute viimine välismaale ümberlõikamiseks, on Soomes sündinud tüdrukuid ometi viidud välismaale ümberlõikamiseks.

Aruande tegemiseks intervjueeriti nelja tüdrukut vanuses 18-23 eluaastat. Ümberlõikamised tehti neile Egiptuses, Somaalias, Iraanis ja Süürias, vahendab Ilta-Sanomat.

Soomes on kusagil midagi väga mööda pandud, et need juhtumid pole jõudnud avalikkuse ette, tunnistas üks aruande koostajatest, välismaalaste õigusste kaitsega tegeleva Fenix ry Helsingi piirkonna juht Ujuni Ahmed. Helsingis on küll lapsi vanematelt ära võetud, kui on näha, et neid tahetakse viia välismaale ümberlõikamiseks, aga need on üksikjuhtumid. Haiglates on samuti ette tulnud tüdrukuid, kes on Soomes sündinud, aga ümberlõigatud.

Kuivõrd ametnikke pole ümberlõikamistest teavitatud, pole kedagi selle eest vastutusele võetud.

Soomes arvatakse olevat tuhandeid oma sünnimaal ümberlõigatud naisi. Maailmas arvatakse olevat ligi 200 miljonit ümberlõigatud tüdrukut ja naist. Euroopas on neid ligi pool miljonit, igal aastal lõigatakse ümber ligi 180 000 tüdrukut.

 

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT