NordenBladet — Soomes töötav filipiinlannast hooldusõde Charity Dela Cruz on ametis Kainuu maakonnas Puolankal vanurite hooldajana. Tal jääb pärast makse iga kuu puhtalt kätte 1700 eurot, millest saadab oma lastele ja neid hoidvale emale Filipiinidele 1000 eurot.

Osa rahast läheb pangakontole, osa aga laste erakooli õppemaksu tasumiseks ja muudeks kuludeks. Ühtlasi investeerib ta kodumaal aktsiaitesse ja fondidesse, vahendab Taloussanomat.

Nii on Dela Cruz töötanud Soomes juba kolm aastat. Ta suudab palju säästa, kuna kulutused on Soomes minimaalsed. Ta elab Puolankal, kus elamine on väga odav. Kahetoalist korterit üürib ta kahepeale koos sõbrannaga. Toidu ostab Lidlist.

Kui ta vajab uusi rõivaid või kingi, mida juhtub harva, siis tellib need Zalando veebipoest. Seal on kaup odavam kui poodides, mis asuvad kaugel Oulus.

Dela Cruz unistab, et võiks ühel päeval tuua oma kaksikud lapsed Soome. 36-aastane naine nägi oma lapsi viimati jõulude ajal, aga muidu on ta lastega iga päev ühenduses videotelefoni kaudu.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT