NordenBladet — Soomes on hakatud inimesi töökohtadelt rassistlikel põhjustel lahti laskma. See tähendab enamasti seda, et töötaja on teinud illegaalsete immigrantide kohta märkusi. Nii näiteks sai eile, 13. juulil „sobimatu ja rassistliku käitumise” tõttu töölt lahtilaskmise teate bussifirma Nobina Finland South Oy töötaja Gleb Simanov, kes sellest Facebooki kaudu teada andis.

Simanov kirjutab, et tööandjale oli avaldatud väljastpoolt survet. Enne seda polnud tema töö kohta mitte mingeid pretensioone ega isegi mitte mingeid märkusi.

Tööandja oli soovitanud vaadata sellele läbi sõrmede.

Iltalehti andmetel oli Helsingis bussijuhina töötav Simanov filminud ilma piletita bussi sisenenud pagulasi ja videod oma Facebooki ja Youtube’i kontodele vaatamiseks välja pannud.

Youtube keskkonda laeti üles video, kust tuleb välja, et arst Karoliina Topelius oli töölt lahti lastud illegaalide-vastase tegevuse pärast. Mõni tund hiljem võeti Karoliina tänava peal kinni ja viidi arestimajja. Karoliina kandideeris kevadel kohalikel valimistel Kristlike demokraatide nimekirjas, aga eemaldati sealt rassistlike märkuste pärast.

 

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT