NordenBladet — Alates tänasest saab Google Play kaudu alla laadida mobiiliäpi, mille kaudu kuulata ainsat soomekeelset raadiot Eestis – SSS-Raadiot. Äpi kaudu saab kuulata kogu SSS-Raadio programmi, muu hulgas soomekeelseid uudiseid Eestist ja Tallinnast, sekka muusikat. Raadio toimetaja Kalle Tapio Reini ütles, et äpp on lihtne võimalus raadio kuulamiseks ükskõik kuskohas.

SSS-Raadio on see soomekeelne raadiojaam, millelt Eesti riigi asutus Tehnilise Järelvalve Amet võttis tänavu Soome 100. juubeliaastal raadioloa. See tähendab, et raadiojaama tavalise raadioga enam kuulata ei saa. Raadiojaama saab lisaks mobiilile kuulata veebis.

AS Eesti Meedia kaebas kohtusse Eestis raadiolubade väljastamisega tegeleva Tehnilise Järelvalve Ameti, kuna raadiolubade konkurss oli vigane. Eesti Meedia kaebust arutatakse Tallinna halduskohtus teisipäeval, 13. juunil kell 11. Istung on avalik.

SSS-Raadiol on ligi 100 000 kuulajat alates Helsingist-Tallinnast kuni Hispaania lõunarannikul asuva Fuengirolani. SSS-Raadio nimi tuleb Soome sümbolitest Sibelius, sauna ja sisu.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT