NordenBladet – Tänavu 02.mail (6 Ijar) oli Iisraeli 69-s iseseisvuspäev (Yom ha-Atzmaut), mille puhul Iisraeli suursaadik Eestis ja Soomes, Mr. Dov Segev-Steinberg ning konsul Mrs. Michal Cohen korraldasid piduliku vastuvõtu nii Eestis kui Soomes. OHMYGOSSIP-lehtede juhina, NordenBladeti asutaja ning Iisraeli meedia suursaadikuna Skandinaavias oli mul suur au saada kutse mõlemale üritusele.

Iisraeli iseseisvuspäeva tähistati  Eestis 03.mail Radisson Blue Sky Hotellis (Rävala puiestee 3, Tallinn) ning Soomes House of Nobility palees (Ritarikatu 1, Helsinki) 09.mail. Soomes toimunud üritusest näete põhjalikku galeriid ning kokkuvõtet minu varasemast postitusest eesti keeles (SIIT), soome keeles (SIIT), rootsi keeles (SIIT), vene keeles (SIIT) ja inglise keeles (SIIT). Seal on omakorda lingid veel ühele suurele galeriile – nimelt toimus Soomes Iisraeli iseseisvumispäeva pidustuste raames ka väike moeshow. Eesti üritusest on mul kahjuks vaid mõned telefoniga tehtud pildid, see-eest aga olen paaril pildil ka ise peal.

Disainisin Ohmygossip Couture´ile kaks komplekti “Israel69” eksklusiivehteid, millest ühte komplekti Eestis toimunud üritusel kandsin. Komplekti kõik kivid, poolvääriskivid ja vääriskivid on toodud Iisraelist, lisaks kaunistavad ehteid ka arvukad Swarovski kristallid! “Israel69” komplektid on mul valmistatud heategevuslikul eesmärgil ning kui need maha saan müüdud, siis müügist saadud raha annetan  Tallinna Juudi Sünagoogile. Komplekt (kaelakett ja kõrvarõngad) on näha SIIN (kasutasin Estella Elishevat modellina ning tegin mõned klõpsud). Kui keegi on komplektist huvitatud, siis palun võtke minuga FB´s või meili kaudu ühendust!

Vastuvõtud olid nii Eestis kui Soomes  pidulikud ning külaliste seas oli arvukalt oma ala liidreid, poliitikuid kui Iisraeli sõpru ning Iiraeli kultuuri arendajaid. Iisraeli sünnipäeva puhul otsustasin ühele üritusele kaasa võtta ka kingituse – selleks valisin välja suure õlimaali Eesti Raekoja platsist, täpsemini Raekojast, mille maalis minu hea sõbranna – kunstnik Mrs. Olga Stankevits Raag (vaata ka tema kodulehte SIIT). Lisan pildid kutsetest,  enda valmistatud ehetest, mõned klõpsud Eesti üritusest ning pildi imekaunist maalist!