Amburi tähtkuju all sündinud sisemaailm ei sarnane välisele inimesele, need on kaks erinevat maailma. Nad on küll lahked, kuid ei unusta midagi, kuigi näiliselt andestavad. Reeglina filosoofilise loomuga tasakaalukad inimesed. Nad on väga arenenud, kuid ometi avaldub neis teatud primitiivsus, mistõttu selle tähtkuju all sündinud tihti ei armasta tsivilisatsiooni. Nad omavad suurt elujõudu ja mehed meeldivad alati naistele. Selle tähtkuju all sündinutel on anne köita inimesi. Nad on ausad, õiglased ja ei salli vassimist ja ebaõiglust.

Enamus aega on tüüpiline Ambur õnnelik ja rõõmsameelne, ent ta võib raketina pahvatada, kui tema sõbralikkust kuritarvitatakse või temaga liiga familiaarseks muututakse. Ambur ei taandu iialgi võitlusest ega hüüa kedagi appi. Oma toimingutes juhinduvad pigem tundeist kui mõistusest. Nad on töökad ja omavad organiseerimisvõimet. Nad on küll hoolsad rahaasjades, kuid mitte kunagi kitsid.

Selle tähtkuju all sündinud armuvad kergesti ja on siis õige õrnad. Naised selle tähtkuju all keelduvad tihti abiellumast, et jääda truuks oma elukutsele. Perekondlikes suhetes kohanevad selle tähtkuju all sündinud naised suurte raskustega, kuna armastavad liikumist, sporti. On osavad ja praktilised ning saavutavad edu. Need naised on nn. poisilikud, hellitatud metslased. Kuid nende hulgas on ka seltskondlikke naisi, kes armastavad kunsti ja kirjandust. Ambur teeb kõike väga hästi. Amburi tähtkuju all sündinud naised on eelarvamusteta, originaalsed ja tihti ekstravakantsed.

Oma loomult on nad veidi tagasihoidlikud ja tihti on Amburid religioossed inimesed. Neil on väga kõrge moraalitunne ja empaatiavõime. Ambur on tõeotsija ja parim viis tõe teada saamiseks on reisida mööda maailma ringi ja kuulata inimeste arvamusi ja kogemusi. Teadmised on Amburitele tõe võti. Nende maailmavaade on avar ja neil ei ole eelarvamusi. Kõige rohkem huvitab Amburit küsimus :”Mis on elu mõte?”

Kõik Amburid peavad armastusest alati suurt lugu. Ambur astub armuvahekorda taltsutamatu õhinaga, kuid ta peatub otsemaid, kui jutt läheb abiellumisele. Kuigi armusuhetes on Ambur tuline ja igati suurepärane partner, pole teda sugugi lihtne kinni püüda.

Ehkki Amburitel on fantastiline mälu ning nad võivad täpselt ütelda, mida nad ütlesid või kus olid näiteks seitse aastat tagasi kindlal päeval, mäletavad raamatu või nähtud filmi iga detaili, juhtub siiski tihti, et nad unustavad, kuhu nad oma mantli jätsid. Samuti ei oska Ambur kunagi edukalt valetada, sest pettus on Amburile loomuvastane.

Amburid vajavad vabadust ja neile ei meeldi kui keegi neid piirab või kontrollib. Nende Jupiteri kaitsealuste silmist sädeleb vastu värskendavat huumorit ning nende pilk on särvalt terav nagu nooleots. Esindades tulemärki, on enamus Ambureid ekstrovertsed, jutukad ja ettevõtlikud. Mõned üksikud on ujedad ja häbelikud, ent isegi nemad on originaalseid ideid täis laaditud ning kõigi Amburite otsekohesus on omane ka nendele. Amburid on edasiviiv jõud – nende aju töötab pingsalt ka siis, kui suu vaikib.

 

Õnnenumbrid: 9, 18, 27, 36, 45, 54
Värv: Roosa, violetne
Mõjutav planeet: Jupiter
Element: Tuli
Õnnepäev: Neljapäev
Õnnekivi: Ametüst, türkiis
Metall: Tina
Lilled / taimed: Nartsiss, astelpõõsas, võilill

Kuulsaid Ambureid läbi ajaloo:
Beethoven, Arthur Brisbane, William Buckley, Jr., Maria Callas, Andrew Carnegie, Edith Cavell, Winston Churchill, Noel Coward, Sammy Davis, Joe DiMaggio, Walt Disney, Betty Grable, Grimaldi, Julie Harris, Paavst Johannes XXIII, John Lindsay, Howie Mandel, John Kerry, Christina Aguilera, Britney Spears, Chuck Schumer, Brad Pitt, Tyra Banks, Noam Chomsky, Bush Twins, Jay-Z, Jane Fonda, Steve Buscemi, Teri Garr, Jon Stewart, Mary Martin, David Merrick, John Milton, Robert Moses, John Osborne, Lee Remick, Lillian Russell, Frank Sinatra, David Susskind, James Thurber, Mark Twain jne.

Intervjuud Amburi tähtkuju esindajatega Gossip.ee rubriigis “Horoskoop”:
Kirsti Timmer-Valdstein, Inga Raitar, Tiia Teder, Triinu Laurits