NordenBladet – SAS tootis kolmandas kvartalis 1,9 miljardit Rootsi krooni kahjumit. Kahjum tekkis suuresti pilootide streigi tõttu, mis läks ettevõttele maksma 1,4 miljardit Rootsi krooni.

SAS esitas täna perioodi 1. mai kuni 31. juuli tulemused. Ettevõtte kahjum on 1,9 miljardit Rootsi krooni. Eelmise kvartali tulemus oli miinus 1,6 miljardit Rootsi krooni.

Koroonapandeemia järel on suur osa lennundustööstusest näinud vaeva, et oma äri uuesti üles ehitada. SAS-i jaoks on see tähendanud, et nad pidid tänavuses suveprogrammis kärpima 4000 lendu 75 000 lennust. Siis tuli streik.

“Vabandan kõigi meie klientide ja partnerite ees, keda liiklushäired mõjutasid,”  vabandab SASi tegevjuht Anko Van der Werff.

SAS Scandinavia pilootühingud streikisid 4.–19. juulini. Umbes 4000 lendu tühistati ja streik puudutas üle 380 000 reisija.

Kahju on isegi suurem, kui analüütikud enne avaldatud tulemusi ennustasid. “Kõik on seotud streigiga, mis oli SAS-ile väga kulukas. See varjutab endiselt asjaolu, et lennuliiklus on tänaseks taastunud,” ütles Sydbanki aktsiaanalüüsi juht Jacob Pedersen.

Juuli on tavaliselt ettevõtte tugevaim kuu.

Reisinõudlus oli suvekvartalis üldiselt stabiilne ning piirangute kaotamisel kogu maailmas kasvas ka SAS reisisoovijate hulk.

Avapilt: Pexels