NordenBladet – Taani kodukaitse ülem kindralmajor Jens H. Garey ja Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi kirjutasid alla vabatahtlike riigikaitseorganisatsioonide vahelisele koostööleppele aastaiks 2022 kuni 2024.

Leppe alusel toimub tihe koostöö, plaane ajakohastatakse igal aastal. Ühisüritustest tasub mainida kaitseliidu kooli ja Taani kodukaitse akadeemia jätkuvat koostööd – korraldatakse vastastikku erinevaid kursusi ja koolitusi. Jätkub koolide koostöö Gruusia rahvus­kaardi kooli ülesehitamiseks. Taani kodukaitse on olnud läbi aastate üks kaitseliidu tähtsamatest koostööpartneritest, mistõttu toimuvad tihti ka kõrgetasemelised kohtumised.

Oma Eesti visiidi ajal külastas Taani kodukaitse delegatsioon ka kaitseliidu küberkaitse üksust ja Harju malevat ning asetas pärja kommunismiohvrite memoriaalile.

Vabatahtlikus Taani kodukaitses on praegu ligi 62 000 liiget, organisatsioon tegutseb regionaalsel põhimõttel ja on, nagu ka kaitseliit Eestis, valmisolekus kõikjal riigis ja kogu aeg.

Muude ülesannete seas on Taani kodukaitse hooleks valvata riigi olulisi infrastruktuuri objekte, võidelda merereostusega ning toetada politseid korrakaitsel.