NordenBladet — Taanis, kus koroona levik on vaatamata kõrgele vaktsineeritusele väljunud täielikult kontrolli alt, on levinud ohtlik trend. Nimelt broneerivad inimesed vaktsineerimise aja, ent jätavad siis vaktsineerima minemata. Selline tegevus on omamoodi protsest valitsuse senisele koroonapoliitikale, mille suhtes inimesed on usalduse kaotanud.

Taanis on purunenud iga päev koroonaga nakatumiste rekordid ja viimase ööpäevaga lisandus Taani raadio andmetel 14 884 uut koroonaga nakatumist, mis on uus pandeemia aja rekord. Aasta tagasi samal ajal oli Taanis vaid ligi 2000 nakatumist. Taanis elab 5,8 miljonit inimest ehk rahvaarv on võrreldav Soomega, nakatumiste arv aga 5 korda kõrgem, seda vaatamata palju kõrgemale vaktsineeritusele.

Koroonaga nakatumiste arv hakkas Taanis kiiresti kasvama detsembrikuu algul, põhjuseks on vaktsiinide kiiresti kaduv mõju. Nüüd on õhutatud inimesi vaktsineerima kolmandate doosidega, aga inimestele on väga raske löögile pääseda. Nimelt on selgunud, et paljud taanlased broneerivad vaktsineerimise aegu ja jätavad siis vaktsineerima minemata. Sellest kirjutas sotsiaalmeedias Taani terviseminister Magnus Heunicke.

Näiteks jätsid sajad inimesed 23. detsembril Kopenhaagenis vaktsineerimisele tulemata. Enne seda oli valmistutud suureks vaktsineerimiseks ja kohale kutsutud täiendavalt abitööjõudu.