NordenBladet — Eesti politsei korraldas Soome politsei taotluse alusel läbiotsimise soomlannast ärinaise Tiina Jylhä (59) Tallinnas asuvas korteris. Niisamuti on Eestis üle kuulatud Tiina Jylhä ja tema abikaasa Tapani Valkonen. Neid kahtlustatakse väljapressimises seoses näomaskide ostmise looga, vahendab Iltalehti.

Jylhä ja Valkonen pressisid kahtlustuse kohaselt raha välja Soome näomaskide ostuga kuulsaks saanud ärimehelt Onni Sarmastelt. Väljapressimise põhjuseks on omavaheline tüli. Sarmaste tegi Jylhä ja Valkoneni kohta 2020. aasta kevadel avalduse pärast seda, kui tema koduaknasse visati kivi. Sarmaste sõnul on talle saadetud kaela 5 miljonit eurot nõudma Põrguinglid.

Teadaolevalt on politsei kuulanud lisaks Jylhäle ja Valkonenile üle veel kaks meest, keda kahtlustatakse Jylhä ja Valkoneni huvides tegutsemises. Mehi on varem karistatud majanduskuritegudes.

Politsei on eeluurimisega valmis saanud ja nüüd valmistatakse ette süüdistust. Prokurör pole veel kellegi suhtes süüdistust esitanud.

Tiina Jylhä ei soovinud Iltalehtile teemat kommenteerida. Ta ütles, et on üritanud lahendada erimeelsusi juristi kaudu. Ta ütles, et võiks ise kirjutada avaldused ähvardamises ja väljapressimises, aga ei jaksa.

Onni Sarmaste aga kiitis politsei tegevust. Ta ütles, et on saanud politseilt taotluse lõppsõnaks, aga märkis, et politsei on nii head tööd teinud, et tema omalt poolt enam midagi lisada ei soovi.