NordenBladet — Koroona pole alates 10. septembrist Taanis enam ühiskondlikult ohtlik haigus, mistõttu kaotatakse kõik piirangud, kaasa arvatud koroonapass.

Septembris kaovad piirangud, mis on kehtinud 18 kuud. Mingeid omavalitsuste sulgemisi samuti enam ei toimu, vahendab dr.dk.

Esimesed piirangud kehtestati Taanis eelmise, 2020. aasta 11. märtsil. Peaminister Mette Frederiksen teatas siis suure osa ühiskonna sulgemisest.
Piirangute kaotamist põhjendatakse Taanis piisava vaktsineerituse tasemega. Samuti on nakkuse levik kontrolli alla saadud.

Piirangute kaotamine tähendab ka koroonapassi nõude kaotamist suurematel üritustel ja ööklubides. Viimased piirangud peaks kaduma 1. oktoobriks.
Samas on valitsus valmis reageerima kiiresti, kui olukord seda nõuab. Taanis jätkatakse ka muude abinõudega nagu testimine, koroonajälitus, reoveeproovid ja vaktsineerimine, teatas sotsiaalmeedias terviseminister Magnus Heunicke.

Vi fortsætter med en stærk epidemiovervågning, test, sekventering, spildevandstest mm, en effektiv vaccinationsudrulning og en parathed til at sætte ind, skulle det blive nødvendigt.
— Magnus Heunicke (@Heunicke) August 27, 2021