NordenBladet — Soome terviseamet kaalus juba näomaski kandmise soovituse kaotamist, aga seoses jalgpalli EM-ilt naasnud inimeste nakatumistega lükati soovituse kaotamine edasi vähemalt suve lõpuni. Soome terviseameti juht Markku Tervahauta ütles, et asja võib uuesti kaaluda suve lõpus, kui nakatumiste arv mõne nädala jooksul selgub. Maskisoovituse kaotamist võib kaaluda piirkondades, kus nakatumisi on olnud mitmeid nädalaid väga vähe, vahendab Yle.

Peterburist naasnutel on tuvastatud kokku üle 380 nakatumise. Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonnas on lisaks karantiinis ligi 800 inimest.

Sotsiaal- ja terviseministeeriumi osakonnajuhataja Taneli Puumalainen ütles, et lähiajal selgub, kas Soomes on vaja uuesti piiranguid karmistada. Praegu elatakse päev korraga ja vaadatakse, kas nakatumiste arv hakkab kasvama.

Puumalaineni väitel peab jälgima hoolikalt olukorda eri riikides, enne kui saab hakata piiriületuse piiranguid leevendama. Välismaalt saadud nakatumiste hulk on Soomes praegu väga suur. Kuigi vaktsineeritus on hea, ei aita see veel uut epideemiat ära hoida.