NordenBladet — Euroopa Komisjon palub nii Eesti kui Soome elanikelt tagasisidet piiriüleste maksuasjade kohta, et kujundada soovitus liikmesriikidele. Sellega seoses on edastatud elanikele märgukiri.
Siin on Euroopa Komisjoni märgukiri:

Euroopa Komisjon töötab praegu välja soovitust liikmesriikidele maksumaksjate olukorra parandamiseks ja maksukohustuste lihtsustamiseks. Sel põhjusel on komisjon algatanud avaliku arutelu, et saada kodanikelt täiendavat teavet ja kogemusi. Komisjon soovib kodanikelt teada, mil määral on neil olnud probleeme maksuprobleemidega töötajana, piiriülese töötajana, liikuva töötajana, aga ka pensionärina või investorina. Nendeks probleemideks võivad olla kaugtöö, tõenditest keeldumine, maksude tagasimaksmisega seotud probleemid, kindlustusmaksete mahaarvamata jätmine, mitteresidendist üksustele annetuste vastuvõtmata jätmine, maksudeklaratsioonide esitamise kohustus mitmes liikmesriigis või mis tahes muu maksuküsimus, mis muudab kodaniku elu koormavaks või kulukamaks. Soovituse kinnitamine on kavandatud 2021. aasta 3. kvartalisse. Avalik arutelu on avatud 2. juunini 2021.
Tagasisidet võib edastada eesti, soome või mõnes muus ELi liikmesriigi keeles, aga soovitavalt inglise keeles.

Tagasiside link: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/TaxpayersRightsRecommendation
Lisainfo: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12627-Taxpayers-Rights-in-the-Single-Market-Recommendation-/public-consultation