NordenBladet — Soome idaosas Kuopios on olukord koroonaga kontrolli alt väljunud. Pyörö kool suleti, kuna olukord läks väga hulluks.
Koolis on alates reedest tuvastatud kokku 21 koroonaga nakatumist. Nakkusega kokkupuuted on olnud põhiliselt vanemates klassides. Kokku on koolis üle 200 inimese suunatud karantiini, vahendab MTV.

Olukord on kohalike terviseametnike hinnangul väga halb. Olukord on selline, et nakkuse levikut ei suudeta enam kontrollida ja nakatunud võib olla koolis praktiliselt igaüks.
Lisaks sellele, et nakkuse levikut ei suudeta kontrollida, ei suudeta ka kõigi karantiini suunatavate inimestega enam ühendust võtta.

Nädala lõpus ja nädalavahetusel tuli signaale selle kohta, et poodides oli näha kooli õpilasi, kes oleks pidanud olema kodus karantiinis. Kool pandi kinni selleks, et kõik saaks olla kodus karantiinis.

Kui lapsed ja noored kogunevad ning reeglitest kinni ei pea, siis hakkab nakkus kontrollimatult levima. Rõhutatakse, et karantiini eesmärk pole see, et minna kaubanduskeskusesse nakkust levitama.

Pyörö kooli tegevus toimus kolmes eri hoones. Suletud osas on põhiliselt põhikooli lõpuklassid, aga seal on ka kaks 6. klassi. Kõik need klassid on üle läinud distantsõppele.
Tegemist on ainsa Kuopio kooliga, mis on pidanud uksed sulgema. Kool on suletud kaks nädalat vähemalt 29. jaanuarini.