NordenBladet — Soomes on tuvastatud kokku 49 mutant-koroonaga nakatumise juhtumit, sellest 47 on Suurbritannias leviv tüvi, mis nakkab kergemini ja haigestuvad ka lapsed ning noorukid. Soome pere- ja põhiteenuste minister Krista Kiuru ütles uusi piiranguid kommenteerides, et kavas on suurendada ohutust piiril, samuti võivad karmistuda piirangud seoses söögikohtade, avalike ruumide ja huvitegevusega, vahendab Yle.

Kiuru väitel on võimalik, et peatatakse teise astme ehk gümnaasiumide ja kutsekoolide kontaktõpe. Esimest korda ollakse olukorras, kus viirus nakatab kergemini lapsi ja noori. Parlamendi põhiseaduskomisjoni aseesimees Antti Häkkänen ütles, et eelmisel kevadel koroona esimese laine ajal reageeriti liiga aeglaselt ning koroona pääses üle piiri Soome, nüüd ei taheta seda viga uue mutatsiooniga enam korrata. Häkkänen ütles, et valitsus peab piiri pidama saama.

Häkkänen ütles, et eriti probleemne on merepiir. Minister Kiuru ütles, et Helsingi linn uurib praegu võimalusi kontrolli tõhustamiseks sadamates. Häkkänen lisas, et piiranguid tuleb karmistada kooskõlas põhiseaduslike ja inimõigustega.

President Sauli Niinistö võttis samuti eile esmaspäeval koroona mutatsiooni teemal sõna ja ütles, et piiranguid on vaja karmistada. Tema väitel on Euroopast tulevad uudised koroona mutatsiooni kohta päris murettekitavad.