NordenBladet – Mõned aastad tagasi osales kuninganna Silvia Rootsi dokumentaalsarjas, kus rääkis lähemalt Drottningholmi lossist ja ütles ka, et lossis kummitab. Kuninganna avaldas, et Rootsi kuningapere residentsi külastavad kummitused on heatahtlikud.

Ta märkis, et lossis valitseb väga positiivne õhkkond, mistõttu kummitused ei hirmuta neid. Mõnikord on ruumis tunda, et sa ei ole üksi, vaid seal viibib veel keegi teine.

Lisaks kuningannale on eriskummasilisi asju täheldanud ka kuninga õde. Printsess Christina hinnangul on majas tunda väga palju energiat ja ajalugu arvestades on täiesti loomulik, et eelkäijate energiat võib endiselt tajuda.

Lossi valvanud isikud on täheldanud, kuidas keset sooja suve lähevad ruumid ootamatult külmaks ning uksed avanevad ja sulguvad iseenesest.

Lisaks Drottningholmi lossile kummitab ka Stockholmi kuningalossis. Viimast külastavad peamiselt kaks vaimu: valge daam ja hall mees.

Hall mees on väikest kasvu ja kannab vanamoelist kapuutsiga mantlit. Ta on end ilmutanud kõikidele kuningatele, v.a praegusele kuningale.

Seevastu valget daami on tunnetanud ka kuningas Carl XVI Gustaf. Legendi kohaselt ilmub kummitus, kandes valget pitskraega siidkleiti siis, kui keegi lossis sureb. Kuninga sõnul puutus ta kummitusega kokku pärast vanaisa surma. Arvatakse, et valge daami puhul on tegemist Agnes Orlamündega, kes elas 14. sajandil.

Lisaks eeltoodule on kuuldud ka iseäralikke helisid. Kui kuninganna Silvia ootas kroonprintsess Victoriat, oli kuulda kummaliseid mütsatusi. Valvurid läksid välja vaatama, kuid kedagi ei leitud.