NordenBladet – Hinduismi vanimate pühakirjade Veedade* järgi  on kodu uksed ja aknad maja väga oluline osa. See on esimene samm teie koju, mis kutsuvad sisse väliseid energiaid. Kui uksed ja aknad on puhtad ja ilusad, siis meelitavad nad majja head energiat. Sarnane tõmbavad sarnast, ning sellest lähtudes püüdsid Veedad  ilusaks muuta ka maja uksi ja aknaid, tehes neile erinevaid nikerdusi ja kaunistusi.

Katkised ning krigisevad uksed või põrandad reostavad kodu õhustikku. Seepärast tuleks viivitamatult kriuksuma hakanud uksehinged õlitada ning lagunevad asjad parandada. Eemaldage sissepääsu juurest kõik takistused. Pöörake tähelepanu asjadele, mis asuvad välisukse kõrval. Ärge hoidke välisukse läheduses prügi, määrdunud pesu, vanu esemeid, kaste, kumme jms. Need blokeerivad majja sisenevat head energiat. Samuti tasuks esiku valgusele tähelepanu pöörata – koridoris peaks olema piisavalt valgust! Kui koridoris on hämar, lisage sinna lampe.

Välisuks peegeldab meie võimet oma elu muuta või positiivselt elada.  Kui välisuks on määrdunud või selle lähedal on prahti, siis tõenäoliselt ei tule positiivne energia seda teed mööda teie koju. Andke endast parim, et oma välisuks atraktiivseks muuta!

______________________

*Veedad (sanskriti keele sõnast veda või ved ‘teadmine’) on hinduismi vanimad pühakirjad. Laiemas mõttes nimetatakse veedadeks (veedalik kirjandus) veedasid koos brahmanate, aranjakade ja upanišadidega. Veedade vanimad tekstid on tekkinud ligikaudu 1000 eKr ja hiliseimad umbes 500 eKr. Veedad on kirjutatud sanskriti keelele lähedases veedade keeles. Veedad on oma sisu poolest ohvri- ning ülistuslaulud, palved ja loitsud ja neid on neli.

Avafoto: Pexels