NordenBladet – Prints Carl Philipi ja printsess Sofia noorim poeg Gabriel tähistas 31. augustil sünnipäeva: Dalarna hertsog sai 3-aastaseks. Erilise päeva jäädvustamiseks tegid prints Gabrieli vanemad Instagrammis toreda postituse, kus on näha sünnipäevalast rõõmustamas lõbusa tordi ees.

Gabriel Carl Walther nägi ilmavalgust 31. augustil 2017. aastal Danderydi haiglas Rootsis. Tema nime ja tiitli tegi sama aasta 4. septembril teatavaks kuningas Carl XVI Gustaf valitsuse kohtumisel. Kuningapere noore liikmele anti tiitel Tema Kuninglik Kõrgus Rootsi prints Gabriel Carl Walther, Dalarna hertsog.

Prints Gabriel ristiti 4. detsembril 2017. aastal Drottningholmi lossi kuninglikus kabelis. Tema ristivanemad on printsess Madeleine, ema õde Sara Hellqvist, nõbu Thomas de Toledo Sommerlath, isa sõber Oscar Kylberg ja ema sõber Carolina Pihl.

Prints Gabriel on troonipärimise liinis 6. kohal oma tädi, kroonprintsess Victoria, tema laste, printsess Estelle ja prints Oscari, oma isa, prints Carl Philipi, ja oma vanema venna, prints Alexandri järel.

2019. aasta oktoobris viis kuningas Carl XVI Gustaf läbi muudatuse: prints Carl Philipi ja printsess Madeleine’i lastel ei ole enam Tema Kuningliku Kõrguse tiitlit. Rootsi kuninga viis lastelast on aga endiselt kuningapere liikmed.

Muudatuse eesmärk oli ühtlustada monarhiat, mistõttu jäid kuninglikud tiitlid ainult printsess Victoria lastele. Teistelt lastelastelt ei oodata kuninglike kohustuste täitmist täisealiseks saamisel.