NordenBladet — Turu sadamasse saabub iga päev Rootsist sadu inimesi. Rootsist on lubatud tulla Soome, kui Soomes on töö, sugulased või suvila. Soomlasi paneb selline asi muretsema.

Ametlikult on Rootsist Soome tulek piiratud seoses karmi koroona-olukorraga. Rootsis on  koroonaviirus põhjustatud haigusse COVID-19 surnud juba üle 5600 inimese. Soomes on vastav number veidi üle 300, vahendab Helsingin Sanomat.

Piirangutele vaatamata saabub iga päev Rootsist Soome sadu inimesi. Neid reisijaid, kellel on nii Rootsi kui Soome passid on üllatavalt palju. Samas peaks rootslased seoses koroonaga olema ettevaatlikud, ütles Turu sadama juhataja Erik Söderholm.

Kuigi rootslased ei pääse Soome kui turistid, kohtab neid nüüd Turus eriti palju. Rootslasi hakkas rohkem tulema juunikuu lõpus. Olukorra muudab keeruliseks asjaolu, et Turu linnuses käib nüüd eriti palju külastajaid, isegi rohkem kui eelmisel aastal. Lisaks liigub palju Rootsist tulnud inimesi Turu kesklinnas.

Viking Line’il ja Tallink Siljal on kummalgi kaks laeva, mis sõidavad Turu ja Stockholmi vahet. Rootsist tulijatel soovitatakse olla kaks nädalat karantiinis. Lisaks saadab piirivalve tagasi Rootsist turistidena saabuvaid inimesi. See tähendab, et need inimesed peavad laevaga tagas Rootsi sõitma.