NordenBladet – Printsess Sofia läbis meditsiinikoolituse, eesmärgiga aidata koroonaviiruse patsiente. Värmlandi hertsoginna osales meditsiinialasel kiirkoolitusel, et hõlbustada tervishoiutöötajate tööd, kes ravivad Covid-19 patsiente. Printsess hakkab tööle Sophiahemmeti Haiglas, mille auesinaine ta on.

Värmlandi hertsoginna ei puhanud möödunud lihavõttepühade ajal, vaid võttis osa Sophiahemmeti Ülikooli korraldatud kiirkursusest, et pakkuda abi meditsiinitöötajatele. Koroonaviiruse pandeemia on tõsiselt puudutanud ka Rootsit: 17. aprilli seisuga oli Rootsis haigusesse nakatunud üle 13 000 inimese, viimase ööpäeva jooksul lisandus lausa 676 uut juhtumit. Olukorra tõsidust näitab ka fakt, et Rootsis on viirushaigusesse Covid-19 surnud juba 1400 inimest.

Kuna tervishoiutöötajatel on väga suur koormus, otsustas Sophiahemmeti Ülikool läbi viia e-kiirkursuse, mis oli esialgselt mõeldud 30 inimesele. Enamik osalejatest olid lennufirma SAS endised töötajad ning endised hotellide ja restoranide töötajad, kes kriisi tõttu on hetkel tööta. Nüüdseks osaleb kursusel iganädalaselt 80 inimest.

Rootsi kuningakoja sõnul tahab printsess vabatahtlikku tööd tehes aidata tervishoiutöötajaid, kellel on ülemaailmse pandeemia tõttu väga suur koormus.

Sophiahemmeti esindaja Pia Hultkrantz ütles, et abitöötajad kergendavad meditsiinitöötajate koormust. Koolituse läbinud inimesed koroonaviiruse patsientidega kokku ei puutu. Abitöötajad võivad näiteks desinfitseerida meditsiinivahendeid, aidata köögis ja koristamisel.

Sophiahemmeti Haigla on seotud Sophiahemmeti Ülikooliga, mis viib läbi koolitusi. Haigla on teinud Rootsi kuningliku perekonnaga koostööd juba aastast 1884. Tol ajal toetas Rootsi ja Norra kuninganna Sophia õendusharidust, mida pakuti eelnimetatud ülikoolis. Printsess Sofiast sai institutsiooni auesinane aastal 2016. Printsess Christina oli olnud antud positsioonil 1972. aastast.