NordenBladet — Rootsis valmistutakse väliterrasside avamiseks ning suusamägedel käib aktiivne tegevus. Rootsis kritiseeritakse Soome, Taani ja Norra otsuseid piiride sulgemise kohta – Rootsis ei peeta seda vajalikuks. Rootsis on keelatud vaid üritused alates 500-st osavõtjast, erinevalt Soomest, kus on keelatud üle 10 osavõtjaga üritused. Rootsis on põhikoolid avatud nagu tavaliselt. Kui laps jääb Rootsis ette teatamata koju, siis teeb õpetaja märkuse, vahendab Yle.

Rootsi hoiab piirid teiste Euroopa Liidu riikide kodanikele lahti. Rootsis usutakse rohkem koroonaga seotud soovitustesse kui keeldudesse. Norras kehtestatud suvilatesse mineku keeld ning paljude riikide liikumispiirangud tunduvad Rootsis mõttetu ülereageerimisena. Selle asemel avatakse Rootsis väliterrasse, et inimesed saaksid käia rohkem söögikohtades ja kohvikutes.

Rootsis pole probleeme ka lihavõteteks planeeritud mäesuusareisidega. Rootsi terviseamet seda ei keela, küll aga soovitatakse ära jätta õhtused peod.

Koroonaviirus levib Rootsis samamoodi nagu naabermaades. Rootsi kaitsevägi on asunud välihaigla rajamist Uppsalasse. Üle 70-aastastel soovitatakse Rootsis olla rohkem kodus, aga samas on lubatud korra päevas väljas käia. Rootsis on elanikel soovitatud vältida tarbetuid reise ja kasutama kaugtööd, kui see on võimalik. Gripinähtudega soovitatakse koju jääda. Arvatakse, et kui inimesed soovitusi järgivad, siis on võimalik haiguse levikut kontrolli all hoida.

Inimesed on aga Rootsis mures, kas meetmed on ikka piisavad. Rootsi riigi epidemioloog Anders Tegnell on seisukohal, et inimesed ei pea pikka aega kestvatele piirangutele vastu. Seetõttu Rootsis piiranguid ei kasutata. Kui epideemia laieneb, siis kasutatakse rohkem piiravaid meetmeid.

Mitmed teised riigid on käitunud risti vastupidi. Näiteks Taanis keelati nädal tagasi kõik tegevused. Kui aga Rootsi kinokett vabatahtlikult kõik saalid sulges, siis pidas terviseamet seda mõttetuks, soovitades kasutada kinodes käte desinfitseerimisvahendeid.

Praegu on Rootsis viidud kaugõppele gümnaasiumid, täiskasvanute koolid ja ülikoolid. Valitsus on valmistanud ette eelnõu sulgeda põhikoolid, kui see peaks vajalikuks osutuma. Rootsi terviseameti hinnangul toob aga koolide sulgemine praegu rohkem kahju kui kasu. Rootsis nimelt kardetakse, et koolist koju jäänud noored lähevad kuritegelikule teele. Seetõttu püütakse laste liikumist võimalikult vähe piirata.