NordenBladet – Viimane nädal on taas olnud super ilusate ilmadega. Õunapuud ja kirsipuud on suurtes õites, sirelid on puhkenud õide, aiamaal naeratavad mulle vastu kaunid kollased nurmenukud ja võililled – mõlemad kuldaväärt ravimtaimed! Kuna Estella Elisheva on lapsest saadik armastanud kollast värvi, siis olen ka mina seda värvi armastama hakanud. Kollane on päikese, rõõmu ja elurõõmu värv! Kõikjal kus näen kollast, näen ka Estella Elishevat!

Estella Elisheva sai 16.mail 12-aastaseks. Kinkisin talle sünnipäevaks lihtsa aga imeilusa rohelise kiviga kaelaketi, 50.- eurot ning tegin Caesari salatit ning vaarika-mustika küpsisetordi. Viimased kaks olid tema enda soovid sünnipäevaks. Meil on nii, et kui  on vaja midagi või kui keegi soovib midagi, siis püüame neid soove täita – olgu siis sünnipäev või tavaline päev, kui aga midagi konkreetset vaja pole, siis mingeid mõtetuid junne ka ostma ei hakka. Kuna 16.mai on kolmapäev, siis sünnipäeva sõpradele ja sugulastale teeme alles laupäeval, 26. mail. Kuna minu teine tütreke – Ivanka Shoshana on ka sündinud mais (23.mai) – siis oleme alati nende sünnipäevi koos pidanud. Nõnda teeme ka sellel aastal.

Ivanka Shoshana (9) tuli meil 11.mail tubli saavutusega koju! Nimelt osales ta Tallinna puuetega laste ja noorte lauluvõistlusel “Laulurõõm 2018” ning pälvis seal I koha! Mõlemad lapsed on mul lihtsalt nii tublid ja toredad, ma ei kujuta ette, mida ma nendeta teeks – armastan neid nagu segane!! 🙂





Aga mina olen veebist ja igapäevatööst suht kaugel olnud juba mitu nädalat – ilmad on nii ilusad, et patt on mitte õues olla! NordenBladet´il ja OHMYGOSSIP lehtedel on õnneks nii kõva tiim taga, et mina võin kaasa lüüa just sellise graafiku alusel nagu mulle sobib – meid on küll vähe, aga need toimetajad ja tõlgid kes on, on maailma parimad!

07.mail külvatud salatilehed, tillid ning lilled on juba läbi mulla pisikesteks taimedeks sirgunud ning lehed, mis veel 10 päeva eest tibatillukesed olid on tänaseks juba oma õige suuruse saavutanud. Loodus on ikka imeline, nii tore on vaadata, kuidas pisikesest pungast saab leht ning õunapuuõiest õun. Super! Mõtlesin just eile, et olen aastaid kannatanud ärevuse ja depressiooni käes, kõik on justkui olemas, aga miski ei tee rõõmu – täna leidsin midagi, mis mulle siiralt rõõmu pakkus! Minu esimene sats kuivatatud nurmenukke sai talveks purki! Rõõmustasin nagu laps jäätist nähes! Tõesti, see on imeline tunne koguda loodusest/aiast taimi, kuivatada neid ning talvevarudesse lisada. Puhas tervis ja puhas rõõm!

Täna korjasin taas suure portsu nurmenuku õisi (viimane vint oli korjata, sest hakkavad ära õitsema) ning panin ahjule kuivama. Kõik vabad pinnad on kodus täis ravimtaimi, mida kuivatan. Mõtlesin just, et äkki peaks soetama sellise kandikutekäru, mida sööklates tihti kasutatakse – see oleks ideaalne koht taimede kuivatamiseks. Leidsin netist ühe sellise aga püstine oleks vist veel parem, selline torn, kus näiteks 20 kandikut mahub.

Praegu soovitan korjata noori kaselehti ning võilille õisi ja ka varsi – mõlemad on suure väega ravimid. Kirjutan hiljem pikemalt kuidas ja mis otstarbel neid kasutada saab – aga raviomadusi on neil väga palju! Kiirelt välja tooduna võin öelda, et värsked võilille varred ravivad maksa, kuivatatud õitest tehtud tee ravib südamehaigusi ning aitab sapikivide, vähi ning allergiate korral. Pikema nimekirja ning õpetused lisan SIIA, niipea, kui olen artikli valmis saanud.

Järgnevalt veel pilte minu ravimtaimede kogumisest ja kodusest nõiaköögist 😀