NordenBladet — Täna, neljapäeval Helsingis algavale iga-aastasele IT-ala suurüritusele Slush on oodata koguni kolme printsi: lisaks Williamile veel Rootsi prints Daniel ja Hollandi prints Constantijn.

Prints Daniel on ses mõttes huvitav mees, et propageerib ettevõtluskultuuri, kus riskivõtmine ja ebaõnnestumine on lubatud. Oma ettevõtjasõbraliku mõtteviisi tõttu on Daniel Slushil oodatud külaline, vahendab Yle.

Daniel on Slushil varemgi osalenud, nimelt 2015. aastal, mil ta suhtles Rootsi startup-ettevõtjatega. Daniel lavale ei tule, nagu Norra prints Haakon eelmisel aastal, aga ta suhtleb ja käib ringi.

Daniel on ise pärit keskklassi perest ning tegeles samuti ettevõtlusega, kui vedas jõusaali Balance Stockholmi kesklinnas. Daniel pole elanud vanemate raha peal, vaid on oma elu ise üles ehitanud. Ta õppis sotsiaalala ja jõusaali treeneriks. Jõusaalis kohtas ta 2002. aastal ka oma tulevast kaasat, kroonprintsess Victoriat.

Nüüdseks on tavalist elu armastav Daniel tõusnud Rootsi kuningakoja lemmikuks. Ta asutas 2013. aastal ettevõtluse toetamiseks abiprogrammi Prins Daniels Fellowship. Selle eesmärk on arendada ettevõtluskultuuri ning levitada mõtteviisi, et riski võtmine ja ebaõnnestumine on ok. Need on asjad, millest Daniel meeleldi räägib. Teda tuntakse kui ettevõtlusprintsi. Ühtlasi soovitab Daniel ettevõtjatel päevas vähemalt ühe tunni end liigutada.

Rootsi startup-ettevõtjate hulgas tehtud küsitlus näitas, et pooltel tervis kehvenes pärast ettevõtjaks hakkamist.

 

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT