NordenBladet – Tänane päev on möödunud skandinaaviapäraselt öeldes hygge´lt ehk teisisõnu mugavalt ja mõnusalt! Kütsin puuahju, silitasin kassi, pugisin piparkooke, kuulasin raadiot ning veetsin päeva lugedes ja köögis kokates.

Täna oli minu lugemismenüüs kaks ajakirja (Eesti reisiajakiri “Traveller” ning Investor Toomase ajakiri “Investor”) ja mitu raamatut. Loen hetkel korraga kahte raamatut –  Seppo Saario “Kuidas ma investeerin börsiaktsiatesse” ning Robert. T. Kiyosaki ja Sharon L. Lechteri sulest valminud “Enne palgatööst loobumist“. Lisaks leidsin ühe uue huvitava blogi – https://stineskoli.blogg.no. Tegu on ühe särtsaka ja toreda norra blogijaga (Stine Skoli Ommedal´iga), kes kirjutab peamiselt maja renoveerimisest ja ehitamisest, õmblemisest ning toidust. Sain palju inspiratsiooni ning otsustasin, et peaksin ka õmblemise uuesti päevakorda seadma.

Hahaaa.. “Kõike, mida teha tasub, tasub teha halvasti” (väljavõte raamatust). Kontekstist välja rebides pakub see palju nalja aga olen ise ettevõtjana sama seisukohani jõudnud. Ei ole vaja oodata, lihvida, täiustada, parandada, uuesti ümber teha ja siis ikka avalikustamata jätta asju. Mina olen seda ämbrit korduvalt kolistanud. Täiuslikkust taga ajades jääb asi tihtilugu tegemata, eesmärk saavutamata ning kõige lõpuks ei meeldi täiuslikkus kellelegi. Kõik tahavad näha TEEKONDA, tahavad näha SINU TEHTUD VIGU.

Hea on ütlus, et tähtis pole mitte sihtmärk ja kohale jõudmine, vaid teekond selleni ning inimesed, keda kohtame sel teel. Ainus võimatu teekond on see, mida Sa kunagi ei alusta. Ei ole asjata vanarahvas leiutanud vanasõna: Julge pealehakkamine on pool võitu!

Ahjaaa… olen juba ammu teile tahtnud öelda aga olen unustanud. Üks tore nö. võit on meil saavutatud!

🥁🥁🥁 Trummipõrin…TADAAAA:

NordenBladet ja OHMYGOSSIP lehti arhiveeritakse digitaalselt täies mahus Eesti Rahvusraamatukogu Rahvusteavikute säilituskeskuses, eesmärgiga säilitada Eesti kultuuripärandisse kuuluvaid veebis avaldatud inforessursse ja tagada riiklik hoiustamine ja kättesaadavus praegustele ja järgnevatele põlvedele!!! How cool is that? 😛

Nüüd aga tänastest toitudest. Ostsime viimati Soomest tulles mitu kotitäit süüa, et tutvuda uute toodete ja maitsetega. Minu uued lemmikud on näiteks Leksands´i näkileib, Pirkka tuubis ürdid ja Dr. Oetker´i “The Taste of Christmas” magusad kaunistused (kaunistasin täna nendega piparkooke!) Vanast ajast olen juba paljude Valio ja Fazeri toodete austaja.

HOMMIKUSÖÖK

Hommikuks tegin kohvi ning näkileibu juustu ja ürtidega. Pikk ja rahulik hommikusöök kahe tassi kohvi ning Vikerraadio või Äripäeva raadio saatel toob mõnusa päeva alguse.







LÕUNASÖÖK

Veedan köögis päris palju aega, sest mulle meeldib oma peret poputada. Hea kodune söök on väga oluline osa soojast kodutundest. Tänaseks tegin ploomide-astelpaju ja punase sõstraga praekapsast, kartuliputru lihakastmega ning kõrvale veel krõbeda juustu-plaadi (koostis: pärmi lehttaigen, ketsup, ürdid, maitsestamata jogurt ja vähemalt kolm erinevat juustu) Yummmmm!!

Minul algas varajalt juba ka pipargoogi hooaeg. Tänased pipargoogi kaunistused tulid eriti ilusad! 🙂


ÕHTUSÖÖK

Õhtuks keetsin juurvilja-makaroni-frikadellisupi ja magustoiduks taaskord piparkoogid! Pakkisin sirelitega sinised savist käsitööna valminud taldrikud talveks kappi ning tõin välja põhjamaiselt karged pruunid nõud. Enda kätega tehtud keraamika on võrratu… ainult… mul varsti pole kodus enam kohta, kuhu asju panna – kõik on meie valmistatud maale ja keraamikat täis. Pildil olevad taldrikud on Ivanka tehtud ja supikausid (kuninga ja kuninganna kauss) on Allani voolitud.



Ilusat õhtut teile!
Kallistan! xoxoxox