NordenBladet — Peaminister Jüri Ratas osales eile Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS), Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu korraldatud parimate  ettevõtete autasustamisgalal, kus andis üle aasta ettevõtte ja noore ettevõtja auhinna ning tänas ettevõtjaid nende panuse eest Eesti jõukuse kasvu.

Ratase sõnul sõltub äriedu väga paljudest komponentidest, kuid kõige alguseks on ettevõtlik inimene oma ideega ja julgusega seda ellu viia. „Eesti ettevõtjad on kiituse ja tunnustuse igati ära teeninud, sest just neile toetuvad meie lootused ja unistused heast tulevikust ning kasvavast jõukusest,“ lausus peaminister.

Andes üle noore ettevõtja tiitli ettevõtte Ampler Bikes ühele asutajale ja tegevjuhile Ardo Kauritile ütles Ratas, et kaasaegses ühiskonnas on rõhk haridusel ning ettevõtluseks vajalikud oskused on õpitavad, mis soodustab ka noorte äritegevust. „Noortele ettevõtjatele omistatakse tihtipeale veel mitmeid eeliseid – uljust, kõrgemat riskitaluvust, avatust ja paindlikkust kiiresti muutuvas maailmas. Nad pole kinni selles, mis on tavaks. Nad näevad probleemi või vajadust ning otsivad sellele lahenduse. Õppige neilt, kel on rohkem kogemusi ja aastatega kogutud tarkust, kuid ärge unustage oma sisemist põlemist ja puhast ärategemise rõõmu,“ ütles peaminister.

Noore ettevõtja tiitli pälvinud Ardo Kaurit on krossisõitja ja tehnikahuviline, kelle kiiresti kasvav firma Ampler Bikes elektrijalgrattad lähevad ekspordiks üle maailma.

Viidates Global Entrerpreneurship Monitor uuringule ütles Jüri Ratas, et kolmveerand ettevõtetest luuakse Eestis seetõttu, et siin on head ärivõimalused. See soosib innovatsiooni ja kasvu. Uuendusmeelsuse heaks näiteks on ka aasta ettevõte Estonian Cell, mis on tuntud pabertööstuse valdkonnas oma keskkonnasõbraliku lähenemisega ning lisaks sellele kehastab suurt tööandjat, kes panustab ellu väljaspool pealinna.

 

Allikas: Eesti Riigikogu