NordenBladet — Tehnoloogiagigandid Nokia ja Apple lõpetasid suure patenditüli ning hakkavad tihedalt koostööd tegema. Nokia aktsia sööstis teate peale üles. Võrguseadmeid valmistav Nokia ning telefone ja arvuteid valmistav Apple teatasid kõigi vaidluste lõpetamisest ja leppisid kokku aastatepikkuse patendiloa osas, vahendab Helsingin Sanomat.

Nokia saab Apple’ilt ettemaksu ja muid tulusid kokkuleppe kehtivuse ajal. Kokkuleppe tingimusi pooled ei avalikusta. Kokkulepe on tähenduslik nii Apple’i kui Nokia jaoks, edastas Nokia jurist Maria Varsellona. Nokia suhe Apple’iga muutub kohtu vastaspoolest koostööpartneriks, et koos paremini kliente teenindada. Investorid pidasid uudist Nokia jaoks positiivseks, kuna aktsia hind kerkis Helsingi börsil ligi 7%.

Kokkuleppe elusel tarnib Nokia Apple’ile teatud võrguseadmeid ja -teenuseid. Nokia digitaalsed tervisevidinad tulevad müüki Apple Store’i kauplustes ja veebipoodides. Apple ja Nokia hakkavad tervisevidinate osas koostööd tegema. Apple’i tegevjuht Jeff Williams andis teada, et Apple on väga huvitatud koostööst Nokiaga.

Nokia on viimase 20 aasta jooksul investeerinud uutesse tehnoloogiatesse üle 115 miljardi euro, mille hulgas on möödunud aastal omandatud Alcatel-Lucent’i investeeringud. Nokial on kokku kümneid tuhandeid tehnoloogiapatente, mida kasutatakse nutitelefonides, tahvelarvutites, lauaarvutites ja muudes seadmetes.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT