NordenBladet — Paljudele on igapäevane duši all käik päeva rutiini osa, aga teinekord ollakse nii väsinud, et ei jaksa kohe mitte seda tegevust ette võtta. Good Housekeeping suunab meid uuesti mõtlema, kas me ikka soovime edaspidi pesemist vahele jätta.

Kui pesemine jätta kahel järjestikusel päeval vahele, seisame silmitsi kohe esimese ebameeldivusega, mis on seotud bakteritega. Inimesed kannavad endaga kaasas tuhandeid bakteri tüüpe. Kuigi osa neist on head bakterid, vajavad nad halbade bakterite vastu seepi. Halbadest bakteritest ei saa muidu lahti, kui ainult duši all pestes ja kui need satuvad silma, suhu või ninna, võid haigestuda. Bakterid on põhjuseks, miks ebameeldiv lõhn tekib.

Kui see polnud piisav motivatsioon, miks ikka igapäevast rutiini jätkata, loe edasi. Regulaarselt pesemas käimine aitab ära hoida igasuguseid nahale tekkivaid iluvigu nagu komedoonid, vinnid.

Näiteks, kui oled just trennis tulnud ja märjad riided jäävad liiga pikaks ajaks ihu vastu, tekib hõõrdumine ja see kahjustab nahka, mis omakorda suurendab seenhaiguste riski. Kui sul pole võimalik peale treeningut pesema minna, vaheta vähemalt riided kuivade vastu ja pese kaenlaalused ning nägu.

Kui duši all käimata jätmine pole kehale väga hea, siis liigne pesemine pole samuti. Kui veedate duši all liiga kaua aega, uhub see nahalt liialt rasu ja tekib liigkuivus. Niisiis toimi mõistlikult!

Avafoto:  Pexels/Bruce Mars