NordenBladet — Soome endine tippmäesuusataja Kalle Palander* ja tema abikaasa Riina-Maija on koos perega kolinud elama Vantaa korterisse. Pereema Riina-Maija sai tööd Helsingis marketingi alal. Pere elab Vantaal Kivistös. Lapsed on läinud Soome kooli ja neile meeldib väga, et saavad liikuda looduses ning käia uisutamas ja suusatamas, vahendab Iltalehti.

Kuigi pere elab nüüd palju kitsamates tingimustes kui varem, on nad eluga Soomes rahul. Varem elasid nad Prantsusmaal suures mõisas ning seotasid mõisa ka Eestisse. Nüüd on nad aga oma rännakutelt naasnud tagasi Soome. Kalle Palander lööb Soomes kaasa eri teleprojektides.

Riina, kellel on Kallega koos kolm last, kirjeldas hiljuti, et ta pole saanud kümme aastat käia hambaarsti juures. Samuti on raha tõttu pidanud ta lastele soetama riideid kaltsukatest ja ise kandma rõivaid nii kaua, kuni neile augud tekivad. Ka restoranis proovib Riina alati valida midagi soodsamat, abikaasa Kalle tavaliselt saab endale söömiseks korraliku prae.

Ka varasemalt on Kalle tunnistanud, et perekonna rahaline reis pole kiita. Palander tunnistas eelmine aasta Iltasanomatile, et isegi oma tippaegadel ei teeninud ta nii palju kui mõned teised Soome tippsportlased. “Paljud inimesed ilmselt arvavad, et karjääri lõpetades olin ma samas situatsioonis nagu Teemu Selänne või Sami Hyypiä. Tegelikult see nii ei ole,” rääkis Palander.

Palanderid panid eelmisel aastal ka Ida-Virumaal asuva Ontika mõisa ka müüki. “Kõik mõisad on ju alati müügis, on ju? Lisaks ka kõik meie kodud – Tornios, Prantsusmaal ja Eestis. Meil ei jätku kurat raha kõigi kolme pidamiseks,” nentis Kalle toona Delfile.

______________________

*Kalle Markus Palander (sündinud 2. mail 1977 Tornios) on Soome endine mäesuusataja. Kalle Palander on Soome edukaim meesmäesuusataja. 1999. aastal võitis ta üllatuslikult maailmameistri tiitli slaalomis. Hooajal 2002–2003 võitis ta slaalomi maailma karika. Aastatel 2003–2007 võitis Palander kokku kümme slaalomi ja neli suurslaalomi maailmakarikavõistluste etappi.