NordenBladet — Küsitluses osalenud 18-24-aastased noored juhid andsid otsustamise oma isale üle, sest ei soovinud ise kõige tüütumat reisikaaslast välja nimetada, vahendab Western Daily Press.

16% vastajatajatest ütlesid, et kõige tüütumad reisikaaslased on lapsed. 11% jaoks oli kõige tüütum nende õde ja 10% vastanutest nimetas oma ema. 8% vastajatest pani selle tiitli oma sõbrale. “Kui autojuht ärritub või satub reisikaaslase tõttu stressi, võib see keskendumisvõimet häirida,” ütleb üks küsitluse koostajatest Debbie Kirkley.

“Nagu me kõik teame, siis keskendumisvõime kadumine suurendab õnnetusse sattumise riski ja selle vältimiseks soovitame, et juht ütleks kaaslasele juba enne sõidu algust, kuidas ta tunneb,” lisab Kirkley.

Üks seitsmest vastas, et teda ärritab, kui autos süüakse. Ka raadiokanalitega mängimine, pissipauside küsimine ja turvavöö mittekasutamine on autojuhi jaoks ärritav. “Kui planeerid pikemat autoreisi, võiksite söögi- ja vetsupausid juba etteulatuvalt kokku leppida ning muusikaga sama lugu,” annab Kirkley nõu, kui olukordi vältida. Küsitlusest tuli lisaks välja, et suur osa autojuhtidest (65%) tegeleb sõidu ajal vaidlemisega. Küsitluses osales kokku 1000 inimest.

https://www.youtube.com/watch?v=CjrjBCLU7HM

Avafoto: NordenBladet