NordenBladet — 28.-29. septembril toimub Tallinna Ülikoolis konverents “Dancing Technologies: New Media and Dance Education”, mis uurib uute tehnoloogiate ja virtuaalreaalsuse väljakutseid ja võimalusi tantsuharidusele. 

Salvestised (video), mis varasemalt oli tantsude või lavastuste jäädvustusvahend, on hakanud asendama tantsuõpetajat. Konverentsil arutletakse selle üle, kuidas digitaalmeedia ja salvestiste kaudu saadav tantsukogemus mõjutavad tantsuloomet ja -haridust, kuidas liitreaalsus võib muuta ühiskonda ning kuidas need muutused mõjutavad tantsuga tegelemist ning nende õppimist.

Virtuaalkeskkonnad loovad inimeste vahel uusi sidemeid, aga kuidas need mõjutavad tantsus olevad inimestevahelisi suhteid? Küsitakse, millised on suhted tähelepanu “häiriva” digitaalmeedia ja lavakunstides edu saavutamiseks vajaliku enesedistsipliini vahel?

Konverents algab mõlemal päeval kell 10. Pärast konverentsi lõppu reedel kell 17.15 on kõigil huvilistel võimalus osa saada tantsulisest linnatuurist. Tantsuga seotud kohtades vanalinnas teevad etteaste Tallinna Ülikooli tudengid.

Täpsem kava on leitav Tallinna Ülikooli koduleheküljelt.

Konverentsi toetavad Eesti Kultuurkapital ning Põhja- ja Baltimaade kõrgkoolidevaheline võrgustik NordPlus.

 

Allikas: Eesti Teadusinfosüsteem
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT