NordenBladet – Teisipäeval, 30. augustil kohtuvad poliitikud ja direktorid, et arutleda ülimalt aktuaalsel teemal “kodutöövaba kool”. Esitatakse küsimus, mis paljud vanemaid köidab: kumb on õppimiseks parem – kodutöö või kodutöödeta kool?

Kooliaasta on just alanud ja kodutööde teemat arutatakse nii koolides kui ka söögilaua taga. Norra väljaanne Varden.no tõstatab arutelu ning on kutsunud nii poliitikuid kui direktoreid antud teemal arutama.

“Korraldasime enne suve debati Skieni keskuse ja Riksvei 36 teemal ning mõlemad väitluskohtumised tõmbasid ligi palju rahvast ja tekitasid häid arutelusid. Nüüd loodame, et teema “kodutöödeta kool” tekitab sama palju huvi,” ütleb uudistetoimetaja Hege Gulseth, kes on arutelukoosoleku esimees.

Järgmisel teisipäeval, 30. augustil kell 19.30 Skieni kesklinnas asuvas kohvikus Sitt Ned (Telemarksgata 10, 3724 Skien, Norra) on kõik oodatud kohtumisel osalema.

Juba sellel aastal alustatakse ka pilootprojektiga, milles Åfossi kooli 100 õpilast 5.-7. klassist ei pea kodutöid tegema.

Küsimused, millele 30. augustil veel vastuseid oodatakse on järgmised: Mis on õppimiseks parim – kodutöö või kodutöö puudumine? Kas kodutööd tekitavad õpilaste vahel suuremaid erinevusi? Kas tekitame niigi kiires igapäevaelus asjatut survet?

“Ma arvan, et on palju vanemaid, kes mõtlevad, mis on nende lastele parim, ega tea, kas lahendus on kodutöö või kodutöödeta. Nüüd loodame, et see arutelu annab neile vastused,” ütleb Gulseth.

Ta julgustab lugejaid enne koosolekut paneelile küsimusi esitama. “Samuti on publiku seas istujatel võimalik kohapeal oma küsimusi esitada,” ütleb ta.

Arutelul vastavad küsimustele:

• Erik Johnsen, Åfossi kooli direktor
• Terje Flaatha, Kollmyri kooli direktor
• Trude Tvedt, AP poliitik ja Brattsbergkleiva kooli direktor
• Helene Røsholt, rühmajuhi asetäitja Skien Høyre’is

Avapilt: Pexels

Loe ka:
Norra: Üle 1400 õpetaja streigib, esmaspäevast streik suureneb veelgi
Taani: Komisjon tahab keelata hidžabi kandmise algkoolis