NordenBladet – TalTechi üliõpilastele tähendab see tulevikus kõikides partnerülikoolides täieõigusliku tudengi staatust, nad saavad valida aineid ning teha eksameid nii virtuaalselt kui ka kohapeal lähtudes individuaalsest õppeprogrammist. EuroTeQ Engineering University hakkab andma diplomeid ja haridust, mis on vastavuses kõigi osalevate riikide, Euroopa Liidu ja maailma standardite ja seadusandlusega, keskendudes eelkõige tulevikuvajadustele. Superülikooli üheks eesmärgiks on ka inseneride elukestev õpe.

TalTechi õppreprorektor Hendrik Volli kinnitusel on see tõsine kvaliteedigarantii nii praegustele kui ka tulevastele tudengitele: „Supertehnikaülikooli lähenemine inseneriõppele on terviklik ja kõikehõlmav: lisaks suurepärastele erialateadmistele saavad noored insenerid laiapõhjalise hariduse, ettevõtlikkusepisiku ning erksa ühiskondliku närvi. Sisuliselt tähendab EuroTeQi loomine seda, et Tallinna Tehnikaülikoolil on potentsiaalselt 100 000 välisüliõpilast Euroopa parimatest tehnikaülikoolidest.“

Lisaks TalTechile kuuluvad EuroTeQ Engineering Universitysse tehnikaülikoolide koorekihti kuuluvad Müncheni, Taani, Eindhoveni ja Tšehhi tehnikaülikoolid ning Ecole Polytechnique Prantsusmaal. Partneritena löövad kaasa ka Technion Iisraelist ning EPFL Šveitsist.  Kavandatavasse supertehnikaülikooli kuuluks täna kokku 100 000 tudengit.

EuroTeQ on loodud selleks, et ühiselt tippinsenere koolitades anda Euroopa Liidu majandusse senisest veel jõulisem panus. Siin on lisaks ülikoolidele partneriteks ka sellised ettevõtlushiiud nagu Siemens, Total, BMW ja DAF; ning Eestist Telia, Transferwise, Eesti Energia, RIA ja ITL.