Soome näitlejanna Lena Meriläinen kolis aastal 1996 koos oma abikaasa Olli Tola´ga pealinna Helsingisse elama, ega soovi enam iial elukohta vahetada, sest seal asub enamus tema tutvusringkonnast. Abielupaar elas varasemalt Tamperes, kirjutatab Ilta-Sanomat.

 

“Mulle meeldib meie asukoht ning selle määras sobiv korteri hind,” meenutab näitlejanna Lena Meriläinen, kes on juba aastaid abikaasa Olli Tola´ga Helsingi kesklinnas elanud.

Suurlinna kära ei ole häiriv, kuna see ei tungi läbi seinte ja akende tuppa ja pealegi, õhtuti on vaiksem nagunii.

“Istun vahel aknalaual ja vaatan liiklust, aga muidu ma ei pane autode vuramist tähelegi. Kolmekordsete aknaklaaside tõttu ei imbu kära sisse. Magamistuba on hoovi poole,” kirjeldab näitlejanna.

Mööda kihutavate autodega kaasneb siiski üks miinus ja selleks on kergesti määrduvad aknad. Teisest küljest ei ole see nii suur probleem, et Lena peaks äärelinna kolimise peale mõtlema.

“Elasime Tamperes ka linna keskel,” lohutab Lena.

Ühistranspordi kasutamise puhul on hea, kui pääseb koduukse eest bussi peale. Ka spordivõimalused on lähemal.

Praegust elukohta Lena aga ei nimetaks lapsesõbralikuks, kuna last ei julgeks üksi õue lastagi. Iial ei tea kuni mõni tagurdav auto võib hoovis mängivale lapsele otsa prantsatada.

“Kolimisele ei ole me mõelnud. See teema ei ole olnud aktuaalne, vähemalt mitte nii kaua, kui meil on töökoht olemas. Kui oleks palju raha, siis mõnes terrassiga korteris oleks küll tore elada,” unistab Lena Meriläinen.

 

[ot-gallery url=”gallery/soome-n%c3%a4itlejanna-lena-meril%c3%a4inen-helsingi-kesklinnas-elada-ei-ole-kindlasti-lapses%c3%b5bralik”]