“Kas ma oleksin kunagi tundnud nii suurt õnnetunnet, kui ma poleks lapseootele jäänud? Sellise olukorraga puutub kokku üllatavalt palju naisi, sest esmasünnitajate keskmine iga aina tõuseb. Arst rahustas mind sellega, et olen bioloogilise vanuse poolest noorem, kui vanuse number näitab. Hea füüsiline seisund oli abiks!” räägib näitlejanna Anna-Elina Lyytikäinen (39) Soome ajakirjale Anna.

Saatejuht ja näitleja Anna-Elina Lyytikäinen üks jalg on tugevalt teatriga ametis kuid teine jalg on astumas uude ema rolli.

Esimene lapse sündimise tähtaeg on määratud volbriöö kanti. Neljakümnendates Anna-Elina sünnitab nüüd esimese lapse kuigi kartis, et seda päeva ei tulegi.

Kolme aasta jooksul oli ta juba harjunud pettumusega, et rasedustest vaid negatiivset tulemust näitab. Naisel oli väga suur soov last saada. Viljatuse põhjuseid ei leidnud ükski arst.

Ühel hetkel märkas Anna-Elina sõpru, kes tegelesid oma pisikeste lastega ning teda valdas kurbus.

“Noorena tundus, et aega on lõpmatuseni. Arvasin, et küll ma jõuan mehe leida, lapse teha aga aeg möödus ja ühel hetkel ehmusin, et ei jõuagi äkki emaks saada.”

Sügisel rasedustesti vaadates tundus see uskumatuna. Alakõhus ei olnud mingeid tundeid. Ultraheli kontrollis arvas Anna-Elina veel viimaselgi hetkel, et monitoris liikuv pilt tuleb kuskilt loodus dvd-lt.

“Aga see oli tõsi! Lõpuks ometi. Nii tugevat õnnetunnet ei oleks osanud ma ette kujutada.”

“Kas ma oleksin kunagi tundnud nii suurt õnnetunnet, kui ma poleks lapseootele jäänud? Sellise olukorraga puutub kokku üllatavalt palju naisi, sest esmasünnitajate keskmine iga aina tõuseb. Arst rahustas mind sellega, et olen bioloogilise vanuse poolest noorem, kui vanuse number näitab. Hea füüsiline seisund oli abiks!”

 

[ot-gallery url=”gallery/soome-n%c3%a4itleja-anna-elina-lyytik%c3%a4inen-l%c3%b5puks-ometi-saan-emaks”]