Soome talkshow Maria saatejuht Maria Veitola (38) on täna rõõmus ja elujõuline naine. Mitte keegi ei oleks osanud arvata, et ta on kunagi kannatanud kohutavate migreenihoogude all, mis tahavad silme eest pildi viia. Maria jagab oma kogemusi ka meile, ajakirja Anna kaudu.

Pea kaks aastat tagasi telesaate Maria toimetaja Maria Veitola ellu mahtus vaid kaks asja – töö ja migreenihood. Tegelikkuses poleks Maria tohtinud tööl käiagi, aga ta tegi seda siiski. Juhtis omaenda telesaadet, oli raadio saatejuht ja kirjutas kolumne. Ta ei andnud millegi puhul alla.

Töövälise aja haaras endasse migreen. Maria ei suutnud ühiskondlikust elust osa võtta, ega ka hobidega tegeleda.

Esimene migreenihoog tabas Mariat, kui ta oli 20-aastane. See oli vastik, aga siiski selline nagu tavalised migreenid ikka on – talumatud.

Teistsugusema, karmima olemusega hoog tabas uuesti 2000-ndate aastate keskpaigas ja peagi muutus kohutav migreen krooniliseks. Viimased kaks-kolm aastat kannatas Maria migreeni all iga päev, kogu aeg.

“Arvasin, et mu elu jääbki selliseks, kannatan kogu elu migreenivaludes. See pani mõtlema, et miks ma üldse elan,” ütleb Maria.

Kaks aastat tagasi otsustas Maria proovida taas ühte uut ravimisviisi. Ta läks Helsingi Antioksidanttiklinikka´sse, era hooldeasutusse, kus pöörati rohkem tähelepanu toiduvaliku mõjutustele haiguse raviks.

Maria pidas esimese kuu toitumise kohta päevikut. Seejärel hakkas ta arsti määratud ranget dieeti ja vitamiinikuuri järgima.

Paari-kolme kuu pärast hakkasid valud muudkui leevenema. Maria elu muutus järk-järgult aina rõõmsamaks.

“See on lausa meeletu, et kogu elu mõjutanud asjaolu võib muutuda sellisel viisil. See on nii tore, uskumatu.”

 

[ot-gallery url=”gallery/saatejuht-maria-veitola-sai-aastaid-kestnud-migreenihoogudest-jagu-spetsiaalse-dieediga”]