Alkoholiprobleemsest perest pärit Maria Guzenina on käinud tavapärasest pikema tee, et öelda ma olen õnnelik. Esmalt ei oska seda nimetada, siis see keelatakse ning aetakse prahina vaiba alla. Seejärel õpitakse selle kallal töötama, õpitakse aru saama, kuni lõpuks osatakse öelda: ma olen andeks andnud.

 

Just sedasi on seetejuht Maria Guzenina välja tulnud alkohoolsuset ja vägivaldsusest, mis iseloomustab tema lapsepõlve.

Nüüd, täiskasvanuna ja poja emana, eduka saatejuhina ja värske sotsiaaldemokraadina julgeb naine öelda: rasked lapsepõlvekogemused võib lugeda ka jõuallikaks.

“Mineviku vastuvõtmine on võtnud palju aega ja energiat ning sisaldab mitmeid vigu,” ütleb Maria.

Maria mäletab lapsepõlves kogetud negatiivseid emotsioone. Alati, kui oli mõni pidu või tähtpäev, lõppes see suure tüliga. Kõik tülid olid muutumas tavapäraseks eluosaks. 

“Laps armastab vanemaid olenemata sellest, millist ülekohut ta saab. Aga millise jälje see jätab, kui laps tunneb, et on petetud ning petjaks on just oma ema ja isa…”

Mariast kasvas üksildane laps. Tal ei olnud sõpru ning sotsiaalsed oskused olid nõrgad. Kui ta vaatas muid lapsi, kujutas ta ette, et nemad on õnnelikud: neile loetakse unejuttu, nemad vaatavad koos vanematega telekat ning kogunevad õhtusöögiks ühise laua taha. Mariat narriti koolis pidevalt ning tal ei olnud lapsepõlves ega ka nooruseas kedagi, kellega probleemidest rääkida, ta uppus enda maailma.

“Kõige rohkem tahtsin tunda, et olen oodatud ja vihkasin ahistustunnet.”

“Mind viis edasi usk tulevikku ja kõigest hoolimata inimlikkusesse. Tegin endale selgeks, et ei saa loobuda, tuleb uskuda paremusse. Ei tohi jääda neist halbadest asjadest kinni hoidma, vaid tuleb headest kinni haarata.”

“Lõppudelõpuks on kõik endas kinni. Kui on kogetud midagi halba, kujutatakse kohe ette, et teiste elu on roosiline.”

Naise meelest toob ellu rõõmu see, kui saad endast aru. Seeläbi muututakse paremaks inimeseks ning õpitakse vastu võtma armastust.

 

[ot-gallery url=”gallery/saatejuht-maria-guzenina-raske-lapsep%c3%b5lv-tegi-minust-elluj%c3%a4%c3%a4ja”]