Teisipäev, märts 19, 2024

Monthly Archives: detsember 2016

Helena-Reet: Küsimused & Vastused – Mida tõi mulle ja OHMYGOSSIP´ile aasta 2016?!

OHMYGOSSIP – Aasta 2016 on olnud vägev, kindlasti kordades parem kui 2015! Olen rikkam, õnnelikum ja positiivsem kui möödunud aastal. Loe minu unistusi, mõtteid, kordaminekuid ning läbikukkumisi alljärgnevatest vastustest!

Mida tegite aastal 2016, mida te varem teinud pole?
1. Võtsin endale kaks kassi korraga.
2. Hakkasin raadiot kuulama, varem eelistasin uudiseid ammutada vaid ajalehtedest-ajakirjadest, online-meediast ja TV-st.
3. Jõudsin mõtteni, et ma oleks suure tõenäosusega sama õnnelik-õnnetu ka üksinda kui suhtes olles, sest oma õnne mõõdupuu ja selle, kui õnnelikud või õnnetud me oleme, otsustame me ise. Me kõik sünnime üksinda ja sureme samuti üksinda. Kuigi suhtes olla on lihtsam…
4. Võtsin osa poliitkampaaniast ning avaldasin poliitika teemal sõna.
5. Avasin eraldi/lisa konto, kuhu plaanin raha koguma hakata. Hetkel on seal ca 150 eurot. Hahaaaaaa.

Kas pidasite kinni oma uusaastalubadustest? Kas annate uusaastalubadusi?
Selliseid väga konkreetseid lubadusi ei anna, sest neid on raske pidada ent üleüldised mõtted-plaanid kujunevad ise ning teadlik siht silme ees olen neid omas tempos (tasa ja targu) ka edendanud. Asju tuleb planeerida ja kavandada, ent lõpuks lähevad nad ikka seda rada pidi, kuidas kõige kõrgem soovib. Ootamatused, muutused ja plaanide nurjumised kuuluvad elu juurde – ilma suurte ebaõnnestumisteta ei tuleks ka suuri võite.

Aga mulle on enam-vähem traditsiooniks saanud, et igal uuel aastal avan ka vähemalt ühe uue turu OHMYGOSSIPile. Kui ei tegutse, kui ülepea meeletuid unistusi realiseerida isegi ei ürita, siis nad ka ei realiseeru – samas, mida hullumeelsemalt tegutsed, seda hullumeelsemad kordaminekud sind saadavad – positiivses mõttes loomulikult!

Kas keegi teie lähedastest sünnitas?
Jah.

Kas keegi teie lähedastest suri?
Jah.

Mida te sooviksite omada aastal 2017, mis puudus aastal 2016?
Omandiinstinkt on mul suur – lausa hiiglaslik – ma olen selle koha pealt nagu mees. Lihtsam oleks vastata küsimusele, mida ma omada ei tahaks. Ma omaks hea meelega kogu maailma! Haha.. Samuti ma tõmbaks hea meelega maailma mõjuvõimsamate meediakanalite nööre ning ütleksin sõna sekka tähtsaimate poliitiliste otsuste tegemisel, ent nagu teada – naised muudavad maailma rohkem kui nad ise arvavad või mehed seda nendest usuvad – tasa ja targu ja omal viisil – tihti teeme rohkem ära oma planeerimisega, unistamiste, armastusega kui konkreetsete otsuste vastu võtmisega! Ning kindlasti tuleb mainida, et ma suudan alaväärsuskompleksi tekitada ka üldsuse mõistes vägagi rikastes meestes – mul lihtsalt on omadus hiigelsuurelt asju näha, hiigelsuurelt unistada ja hiigelsuurelt ka asju käima lükata.. Väikesed projektid mulle ei istu! 😀

Pisut madalamalt lennates sooviks ma osta rohkem kinnisvara – mulle meeldivad väga näiteks need majad Californias:

1) Thousand Oaks´is Californias – White Stallion road 2200 – $8,995,000 (6 magamistuba, 7 vannituba ning 82879 m2 aiamaad).

2) Calabasases Californias – 25010 Thousand Peaks Rd – $6,999,950 (7 magamistuba, 9 vannituba ning 42411 m2 aiamaad). Muuseas, see iludus kuulus kunagi Martha Helen Stewart´ile!

Veel sooviks ma omada palju armsat Eestimaad! Eesti on nii eriline ja armas – mulle meeldiks omada ühte suurt lahmakat kuusemetsa kuskil Eestis, kus teed pole lahti lükatud, kuhu elektriliine pole veel veetud ning mille kohta täna öeldakse “täiesti puu taga”.

Nagu teile juba arusaadav on siis selle “mida mina tahaksin” listikesega võiksin ma sadu lehekülgi täita…. Usun, et tuleb vähemalt teada, mida sa soovid, siis on soovidel ka lihtsam täituda! Ning vahel on lihtsalt unistada ka mõnus. Elu ilma unistusteta on minu meelest väga nukker ja tühi.

2017 kavatsen arendada uusi OHMYGOSSIP saite! Olen täna saavutanud vaat et lugejate monopoli Skandinaavias, arenemisruumi on, aga püüan jätkata samal kursil! Mida suuremalt unistad, seda suuremalt saavutad, mida hullumeelsemalt (loe: hulljulgemalt) tegutsed, seda edukamalt läbi lööd! Unistused ei või olla väikesed isegi siis, kui reaalsus ja budget sellele järgi ei jõua!

Mis kuupäev aastast 2016 jääb teile igaveseks mällu? Miks?
1) 8. juuli – minu armas kiisuke Tiiger ei tulnud enam koju 🙁
2) 8. november. USA presidendiks valiti vabariiklaste kandidaat Donald Trump. Olin ise üks kampaania toetajatest, lobitöö tegijatest ning kampaania läbiviijatest. Sotsiaalmeedia on hetkel võimsaim kui ükski teine meediakanal, tundsin esmakordselt elus, et meedia võim on peaaegu et piiritu kui seda osata õigesti kasutada.

Mis on 2016 aasta suurim kordaminek?
Kõige suuremad, olulisemad ja tähtsamad kordaminekud on alati need, mis on toimunud minu lastega. Minu saavutusi võib mõõta laste saavutste näol!  Estella Elisheva (10) ja Ivanka Shoshana (8) on olnud väga tublid koolis, mõlemad on sujuvalt ja usinalt õppinud keeli. Võõrkeelte õpe on tähtsaim, mida ma lastelt koolis ootan. Estella räägib täna puhtalt lisaks emakeelele ka vene keelt. Ta teab isegi putukate nimesid, millest ma kunagi kuulnud pole vene keeles. Peale nelja aastat vene keelses Tallinna Juudi koolis võib ta ennast väljendada vene keeles pea sama hästi kui eesti keeles. Olen väga väga uhke tema üle! Samuti saab ta palju juba aru heebrea keelest ning vahel kommenteerib Iisraeli uudiseid. Ivanka ei lase ennast enam inglise keeles maha müüa. Ma ootan oma tütardelt kahte — paljude võõrkeelte oskust ning kaunist keha. Esimeses olen neile eeskujuks, teises näitan, milline olla ei või! Iga uus põlvkond võiks olla parem ja võimekam kui eelkäijad!

Kas olite haige või saite mõne vigastuse?
Õnneks mitte, tervis on enam-vähem OK olnud, kui paar paanikahoogu välja arvata.

Möödunud aasta parim ost.
Iga uue OHMYGOSSIP domeeni ost ja ellu äratamine teeb minust uue inimese. Iga OHMYGOSSIP´iga seotud tulevikku investeeritud münt teeb mind õnnelikuks! Loomulikult ei kahetse ma ka ühtegi senti, mis on kulutatud lastele või nende haridusele. Lapsed ja OHMYGOSSIP on kanalid, kuhu võin kulutada lõputult.

Kelle käitumine teenib teilt aplausi?
Minu suured eeskujud on juba üle kümne aasta Eesti pearabi Shmuel Kot ja tema abikaasa Chana. Ma armastan neid kogu oma südamest ja soovin nende moodi olla. Maailmas pole minu jaoks midagi tähtsamat kui HASHEM ja oma lapsed-pere! Aplausi väärivad ka minu oma vanemad, alati, keegi ei hoia sind rohkem kui oma vanemad – isegi siis kui nad vahel sõnul seletamatult ja ilukirjaduslikult kirjeldamatult närvidele käivad!

Kelle käitumine ajab südame pahaks?
Kui harilikult leian negatiivset põhimõtteliselt kõiges, siis sellel aastal on raske midagi välja tuua… vähemalt siin Euroopas ja Skandinaavias… 2016 pole mu südant pahaks ajanud keegi (seda loomulikult sellisel juhul, kui mitte arvestada sõjakoldeid maailmas – naiste ja laste kuritarvitamine on kohutav, seda ei tohiks olla. Ma langen sügavasse masendusse kui mõtlen nendest lastest ja naistest, kellest on tänapäeval islami äärmuslaste vägi üle sõitnud– vägistatakse, pekstakse, alandatakse, tapetakse — seda ei tohiks olla. See ei aja mitte südant pahaks vaid see on surmapatt! Maailm peaks olema tänaseks juba tsiviliseeritum! See on õudne! Naisel võetakse pea maha selle eest, et ta üksi turule läheb?! Kaheksa aastane müüakse seksiorjaks!  Kus on maailma rikkad, võimsad, et nad vahele ei astu??

Kuhu läks enamik raha?
2016 kulutasin peamiselt vaid võõrast, väljastpoolt tulevat raha.

Mis teid aastal  2016 tõeliselt elevusse ajas?
Sellist säraküünlana põlevat elevust pole kahjuks enam ammu kogenud. Kõige toredamad on olnud istumised-veinitamised-arutelud koos vanema õega. 2017 sooviks, et ka noorem õde nendest istumistest rohkem- samaväärselt osa saaks! Mul ei ole paremaid sõpru oma õdedest!

Võrreldes 2015 aastaga olete te 2016-nda aasta lõpus:
kõhnem või paksem?
Paksem.

Vaesem või rikkam?
Rikkam.

Mida te soovite, et oleksite rohkem teinud?
Jalutanud värskes õhus.

Mida te soovite, et oleksid vähem teinud?
Halamine mulle ei meeldi. Elu on selleks, et elada ja vigu teha, selleks et kogeda ja isegi selleks, et kahetseda – kõike seda peab olema.

Kas te armusite aastal 2016?
Ei.

Kas teil oli üheöö suhteid aastal 2016?
Ei.

Kas te vihkate kedagi täna, keda te eelmisel aastal samal ajal ei vihanud?
Ei.

Mida te tahtsite ja saite?
1. Et Ivanka Shoshana hakkaks viiulitunde võtma.
2. Et me istutaks oma krundile hulganisti kuuski ja mände.
3. Et ma looks uusi kontakte ja teeks koostööd erinevate turismiministeeriumitega.
4. Et ma oleks vaieldamatult ning kompromissitult kõige kõvem naine Skandinaavia sotsiaalmeedia maastikul.
5. Avada Ohmygossip Finland (ohmygossip.fi) lehe ka onlines lisaks sotsiaalmeediale.

Mida te tegite oma sünnipäeval, kui vanaks te saite?
Sain 38, mida täpselt tegin ei mäleta. Pole sünnipäeva 20 aastat pidanud.

Mis on see üks asi, mis oleks teinud teie 2016 aasta palju paremaks?
Aasta oli väga hea – emotsionaalselt, spirituaalselt kindlasti kõvasti parem kui 2015.

Mis teid mõistuse juures hoidis?
Haha, huvitav küsimus. Mõistuse juures olemine pole mul kunagi hästi välja kukkunud.

Kes oli parim uus tutvus?
Mul on alati iga uue tutvuse üle väga hea meel. Lõin äärimiselt suurel hulgal kontakte erinevate Iisraeli saatkondade, suursaadikute, saadikute ning juhtivate isikutega… Iisraeli meedia suursaadikuna Skandinaavia maades kohtusin äärmiselt paljude innustavate ning toredate inimestega! Ent 2016 aasta kõige enam südant soojendavam tutvus on tõenäoliselt kohtumine Soome turismimessi raames armastusväärse Ingrid Berlanga´ga, kelle täispikk tiitel on “Commercial and cultural attaché at Embassy of Mexico in Finland”. Fantastiliselt südamlik naine, olin täiesti pahviks löödud, kui ta alles hiljuti privaatses Facebooki kirjavahetuses teatas mulle, et olen väga teretulnud ja oodatud külaline tema kodus, et kui mul öömaja vaja on või kui ma peaks Mehhikos olema, siis tema uksed on mulle alati avatud. Uskumatu külalislahkus ja sõbralikkus!

Mainimist väärivad ka nö second hand tutvused – tutvused, mis on mulle võimaldatud läbi lähedaste kontaktide! Ma usun, et järgnevatel aastatel ei välista ma laiaulatuslikku koostööd ka Abu Dhabi´ga ning mitmete UAE sheikidega.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

3 MÄRKI, mis viitavad, et sa oled järgmisel aastal tõeliselt edukas!

OHMYGOSSIP – Aasta hakkab lõppema ning aeg on mõelda selle peale, mida toob aasta 2017. Millised märgid viitavad juba praegu sellele, et sinu jaoks on ees ootamas hea aasta? Väidetavalt on võimalik inimese omaduste ja käitumise järgi öelda, kas tal on oodata uuel aastal palju kordaminekuid või mitte, kirjutab veebiportaal My Domaine.

Millised omadused ja käitumine, siis viitab sellele, et ees on ootamas edukas aasta?
1. Sa oled sel aastal pidevalt uusi kogemusi otsinud. Kõige edukamad inimesed ei ole kunagi rahul sellega, kuidas asjad parajasti on, vaid nad üritavad pidevalt ennast ja enda ümbrust paremaks muuta.
2. Sa ei paanitse töö ja eraelu tasakaalus hoidmise pärast. Edukad inimesed otsivad pidevalt võimalusi, kuidas nende töö parandaks nende eraelu ja eraelu aitaks parandada tööd.
3. Sa oled aru saanud, et edu võib olla hetkeline, kuid väärikus jääb igaveseks. Edu ei tohi kunagi olla eesmärgiks, see peab olema auhind tehtud töö eest.


Avafoto: PantherMedia/Fabrice Michaudeau/Scanpix
Allikas: Õhtuleht

Molly Landis´e tõsised põletushaavad tuletavad teistelegi meelde: Last ei tasu söögitegemise ajal kandelinaga kanda + FOTO!

OHMYGOSSIP — Ema jagab sotsiaalmeedias fotot, kus demonstreerib enda põletusi ning soovib sellega ka teisi vanemaid hoiatada, kes kannavad oma beebisid kandelinas või kõhukotis, kui parasjagu koduseid toiminguid teevad, vahendab Women´s Daily.

Molly Landis kannab tihti oma alla kahekuust beebit kandelinaga kaasas, et tal oleks käed vabad, kui majapidamistöid teeb. Kõhukott või kandelina on vanematele mugav abivahend, aga Molly sai kogeda, et last ei tasu enda külge seotuna kanda söögitegemise ajal. Naine sai söögitegemise ajal kohutavaid põletusi, kui tema lahtise leegiga töötav pliit plahvatas ja tuli lahvatas vastu nägu, kaela ja rinda. Olukord oleks olnud tunduvalt tõsisem, kui tal oleks kõhul kanda olnud ka väike tütar, kes juhuse tahtel sel korral oma voodis magamas oli. Molly on Facebooki jaganud foto oma põletusest koos hoiatava tekstiga.


Foto: Molly Landis´e Facebook

“Ma tavaliselt ei postita selliseid asju või isiklikku informatsiooni, aga kuna jagasin juhtunut oma lähedase sõbraga, siis kannustati mind seda lugu avalikustama. Sattusin õnnetusse, kus minu pliit plahvatas ja tuli mulle näkku lahvatas, põletades mu näo, kaela ja rinnaesise. See põhjustas mu näkku ja rinnale tugeva põletuse. Jah, see on kohutav ja valulik, aga ma ei ole siiani suutnud lõpetada mõtteid, kui õnnega koos ma tegelikult olen. Värske emana kannan ma tihti oma armast 4 nädalast beebit kandelinas, aga just sel õhtul valvas kaitseingel minu ja lapse üle, kui laps otsustas esimest korda magama jääda oma voodis ja ma ei pidanud teda parasjagu endaga kaasas kandma, kui köögis askeldasin. Kõige hullemad põletused ongi just seal, kus oleks asetsenud mu pisikese lapse pea, kui ta oleks olnud kandelinaga minu külge seotud. Minu sõnumi mõte on selles, et paluuuuun olge ettevaatlikud, kui te teete last enda küljes kandes mingeid tegevusi! Peale seda, kui see juhtus, olen kohanud nii palju emasid, kes öelnud “issand, ma teen seda koguaeg”… me ei oska iial arvata, et meiega võiks õnnetus juhtuda ja ma ei osanud iial arvata, et see võib minuga juhtuda. Olen nii tänulik, et ta polnud selle plahvatuse ajal minu juures.”

Avafoto: Molly Landis´e Facebook

 

RÕÕMUSÕNUM õllejoojatele: Uuring paljastas, et õlu on südamele kasulik

OHMYGOSSIP — Ateena Harokopio ülikoolis viidi läbi uuring, milles selgub, et õlle joomine on südamele kasulik, vahendab Newsmaxhealth.com.

Uuringu kohaselt on päevas kasulik juua üks pint õlut, sest see edendab südame verevarustust. Uuring viidi läbi 20-30-aastaste meeste hulgas ja see vaid kinnitas varasemaid uuringuid. Varasemalt on uuringutes selgunud, et tumeda õlu joomine mõjub kohe eriti hästi.

Avafoto: PantherMedia/Erik Reis/Scanpix

 

15 maailma ilusaimat koobast + FOTOD!

OHMYGOSSIP — Ohmygossip toob teieni 15 maailma populaarseimat ja ilusaimat koobast! Koopad võivad mitmel moel kujutlusvõimet võluda. Osad neist asuvad sügaval maa all, teised liustikel, vahendab MSN Lifestyle.

Alljärgnevalt leiate 15 populaarsemat koobast.

1. Marmorkoopad
Cuevas de Mármol ehk Marmorkoopad asuvad Tšiili Petagoonia General Carrera järve rannal. Marmoreeritud seinad koosnevad tegelikult kaltsiumkarbonaadist.

https://www.instagram.com/p/BALUEdLmLif/?tagged=cuevasdemarmol
2. Ludi Yan
Ludi Yan koobas, mida tuntakse ka inglisekeelse nimetusega Reed Flute Cave on Hiina üks populaarseim vaatamisväärsus. Paekivist koopa seinad on valgustusega mitmevärviliseks tehtud.

https://www.instagram.com/p/BKl14_ojPIi/?tagged=ludiyan
3. Phraya Nakhon
Taimaa Sam Roi Yoti rahvuspargis asub Phraya Nakhon´i koobas, mille sees on kuninglik paviljon. Selleks, et seda vaatamisväärsust näha, tuleb läbida kõigepealt suhteliselt keeruline pooletunnine teekond.

https://www.instagram.com/p/BKVsSwUhn0H/?tagged=phrayanakhon
4. Vatnajökull´i jääkoobas
Islandil asuv Vatnajökull´i jäine koobas hõõgub sinisena. Antud jäine koobas on vaid üks näide Islandi imelisest loodusest.

https://www.instagram.com/p/BOCmEGqBz_6/?tagged=vatnaj%C3%B6kull
5. Fingal koobas
Šotimaa väikesel Skaffan-nimelisel saarel asub karm ja omanäoline koobas Fingal. Koopa väline külg tundub justkui inimeste kätetöö, aga tegelikult on selline välimus sündinud vulkaanide tulemusel.

https://www.instagram.com/p/BLbrgv1gWoZ/?tagged=fingalcave
6. Aven Armand
Prantsusmaa Cévennes´i rahvuspargis leidub Aven Armand koobas -see on justkui mäe sees olev katedraal. Koobas on nii suur, et see võiks enda sisse mahutada Pariisi kuulsa Notre Dame kiriku.

https://www.instagram.com/p/BLBqPe_B_Ci/?tagged=avenarmand
7. Grjotagja
Kui Vatnajökulli koopa sisetemperatuur on väga külm, siis Islandil asuva Grjotagja koopa sisetemperatuur on seevastu väga kuum. Koopa sisemuse vee temperatuur on ligi 50 kraadi.

https://www.instagram.com/p/BJaIbqxgLNx/?tagged=grjotagja
8. Eisriesenwelt
Salzburgi lähedal asuv Eisriesenwelt on maailma suurim jääkoobas. Koopa nimi väljendab jäähiiglaste maailma ja paiga massiivset proportsiooni.

https://www.instagram.com/p/BM0CMO_BPgb/?taken-at=275759583
9. Devetashka
Bulgaarias asuv koobas Devetashka on kahtlemata omanäoline, kuna seal elab ligi 30 000 nahkhiirt.

https://www.instagram.com/p/BKAyIjZB7zq/?tagged=devetashka
10. Jeita Grotto
Jeita Grotto on Liibanoni kuulsaim vaatamisväärsus. See koosneb kahest pikast koopast, millel on kokku ligi 9km pikkust.

https://www.instagram.com/p/BNyv3yhA8Qx/?taken-at=4082638
11. Melissani
Melissani koobas asub Kreekas Kefalonia saarel. Müüdi kohaselt on see koobas saanud omale nime nümf Melissanthe järgi, kes uputas end seal koopas, kuna ei saanud Pani´lt vastuarmastust. Koopasse pääseb paadiga.

https://www.instagram.com/p/BN-KGLVhRNx/?tagged=melissani
12. Apostle Islands
USA´s Michiganis asub Superior järves 22-st saarest koosnev saarestik Apostle Islands. Nende rannal leidub huvitavaid koopaid, mis jäätuvad talvel põnevateks vaatamisväärsusteks.

https://www.instagram.com/p/BN_7Gahj3jZ/?tagged=apostleislands
13. Skocjan´i koobastik
Sloveenias on mitmeid koopaid, aga kuulsaim neist on Skocjan. Koobastik kuulub ka Unesco maailmapärandi listi. Koobastik on umbes 5km pikkune ja seal on elatud kiviajast saati.

https://www.instagram.com/p/BKi1DDHDJ98/?tagged=skocjan
14. Carlsbad Caverns
Carlsbad Caverns asub USA´s New Mexicos ja koosneb rohkem, kui 119-st lubjakivi koopast. Neid võib uurida omal käel või osaleda ekskursioonidel.

https://www.instagram.com/p/BL5BCMpAoBx/?tagged=carlsbadcaverns
15. Cango
Lõuna-Aafrika Cango koopad on maailma üks suurimaid labürinte. Koopaid on kasutatud eluruumidena kiviajast saati ja need on Lõuna-Aafrika vanimad atraktsioonid. Turistid hakkasid koopaid külastama juba 1800-ndatel. Need koopad olid Aafrika esimesi paiku, kuhu palgati täiskohaga giid.

https://www.instagram.com/p/BN2l9zAjeds/?tagged=cangocaves
Avafoto: Grjotagja (Instagram/ @Grjotagja)